"Mustafi protiv Rome"
"Mustafi protiv Rome"

Najtalentovaniji mladi štoper Evrope – Mihin izum?

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.04.14. | 19:50

Škodran Mustafi iz Sampdorije kaže da mu je bivši selektor Srbije i te kako pomogao u razvoju

Mustafi protiv RomeZa jednog reprezentativca Nemačke, Škodran Mustafi prilično je nepoznat široj javnosti, ali ne dozvolite da vas to zavara – mladi defanzivac iz Albanije nije slučajno dobio poziv Joahima Leva. Mustafija, naime, mnogi vide kao jednog od najtalentovanijih centralnih bekova u Evropi. Takav status dobrim delom je zasluga i doskorašnjeg selektora Srbije Siniše Mihajlovića, koji ima bezgranično poverenje u 21-godišnjeg fudbalera:

Svestan je toga i Mustafi, koji se ne libi da kaže da je Mihajlović i te kako doprineo njegovom razvoju. Jer, pružio mu je ono neophodno – slobodu.
"Super se osećam kada radim sa njim. Nema sumnje da je za štopera najbitnije da dobro obavlja defanzivne zadatke, ali ja volim i da igram sa loptom. Da aktivno učestvujem u igri. A sa trenerom kakav je Mihajlović to je lako. Odmah mi je rekao: ’Igraj, nemoj da se plašić da češ da promašiš loptu. Gradi napad’. To je neverovatno značajno za odbrambenog fudbalera. Mnogo mi je pomogao da napredujem".

Izabrane vesti

A napredak je izuzetan, pa je specijalizovani portal WhoScored.com Mustafija svrstao na prvo mesto najbolje ocenjenih rođenih 1992. godine i kasnije (tu su i Fil Džons iz Mančester junajteda, Luka Antei iz Sasuola...).

Za tako mladog čoveka velika karijera (tri godine proveo i u Evertonu, ali nije stigao da debituje za prvi tim). Ko je tokom nje ostavio najjači utisak na Mustafija?
"U mladoj reprezentaciji Nemačke sam igrao sa Mariom Geceom. On je divan igrač. Fenomen, neverovatno vešt sa loptom. U A timu sam mogao da vidim Filipa Lama, koji je poslednji put loptu izgubio verovatno 1960. godine... A-ha-ha.  Najviše me je namučio Fernando Ljorente kad smo igrali protiv Juventusa. Visok je, fizički jak, a zna lopte. Srećom, ove sezone se više neću sastajati sa njim".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Škodran MustafiSiniša MihajlovićSerija ASampdorijaItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara