"Stiv Meklaren"
"Stiv Meklaren"

Najveći gubitnik godine ipak u Premijer ligi! Stiv Meklaren prvi kandidat za klupu Njukasla!

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.05.15. | 14:26

On će najverovatnije zameniti Džona Karvera, koji je po nekim podacima 12. najgori menadžer u istoriji prve engleske lige

Stiv MeklarenKakav Njukslov niz! Nažalost po njih, krajnje negativan niz. Vezali su osam poraza zaredom, a nakon poslednjeg meča sa Lesterom koji su izgubili sa 3:0, konačno su shvatili da nešto mora da se menja! Prvi na tapetu u ovakvim situacijama je tradicionalno trener, pa je Džon Karver, po informacijama Skaj sporta, dobio otkaz! Na njegovo mesto najverovatnije dolazi Stiv Meklaren.

Meklaren je ove sezone vodio Derbi u Čempionšipu, a ni njemu nisu preterano cvetale ruže. U poslednjem meču šampionata, odlučujućem za plej-of za plasman u Premijer ligu Derbi je pobeda protiv Redinga na svom terenu vodila u viši rang. Meklarenov tim je u tom meču ipak poražen sa 3:0. To je bio kraj serije od deset mečeva u kojima je Derbi samo dve pobede pod Meklarenovim vođstvom.

Izabrane vesti

Ako se neko pita "šta će im onda ovaj?", neka obrati pažnju na brojke Karvera. To je tek priča za sebe. Ukratko, statistika kaže da je on jedan od najgorih menadžera u istoriji Premije lige! Tačnije, nalazi se na 12. mestu najgorih ikada sa samo 0,56 osvojenih bodova u proseku po meču. Dakle, ni remi u proseku! On je na 16 mečeva sa Njukaslom osvojio samo devet bodova i tako sebi kupio kartu u jednom smeru.

Još jedna od stvari koje mu nikako nisu išle naruku je i tvrdnja nakon meča sa Lesterom da je fudbaler Njukasla Majk Vilijamson namerno dobio crveni karton u drugom poluvremenu, što je još dodatno zapalilo ionako nezavidnu atmosferu u klubu. Karver je prema pisanju stranih medija napustio trening u ponedeljak, sa tvrdnjom da ga igrači ne slušaju šta im govori.

Pitanje je da li će Meklaren imati više sreće i znanja od svog prethodnika ako zasedne na klupu crno-belih.

(FOTO: Action images)


tagovi

Stiv MeklarenPremijer ligaEvropaEngleskaDžon KarverDerbi kauntiČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara