Napoli digao ispred nosa Barsi, Realu i Atletiku najtraženijeg Španca lige! Sledeći je Rabio...

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.05.18. | 13:03

I Liverpul je bio zaintersovan

 

Posle Rui Patrisija, izgleda da je Napoli završio još jedno pojačanje. Pod Vezuv stiže i Fabijan Ruiz (22), momak koji je eksplodirao u Betisu tokom minule sezone. Španski vezista će biti plaćen 30.000.000 evra, koliko iznosi njegova otkupna kaluzula.

Izabrane vesti

Riz stiže u Napulj kao prva želja Karla Ančelotija. Novi trener je isnsitirao na dovođenju Španca i gazda De Laurentis mu je uslišio želju. Ruiz je najtraženiji španski fudbaler u Primeri, s obzirom da su ga želeli i Real Madrid, Barselona i Ateltiko Madrid, a zainteresovani za njega bili još Liverpul i Roma. I dok su španski velikani oklevali, Napoli je prionuo na posao i dogovorio se sa Ruizom.

A to je bilo ključno... Betis je uspeo zimus da potpiše novi ugovor sa Ruizom do 2023. godine i da mu digne otkupnu klauzulu sa 12.000.000 na 30.000.000 evra. Ali ni to nije bila suma koja bi blindirala Španca u Andaluziji. Makar su zaradili pristojnu sumu jer bi šteta bila da su takav biser izgubili za samo 12.000.000 evra.

Kada je igrač rekao „da“ Napolitancima, glavni posao je završen. Sada ostaje da Napoli aktivira klauzulu i da se posao ozvaniči.

A u najavi je i treće pojačanje. Ančelotijeva velika želja je Adrijen Rabio kojeg je lansirao u Pari Sen Žermenu. On želi da napusti Pariz gde je nezadovoljan statusom, a čim je čuo da ga želi Ančeloti, dao je odrešene ruke agentu da ispregovara transfer. Francuz traži platu od 3.500.000 evra što ne bi trebalo da bude problem za Napolitance, ali će mnogo teže ići postizanje dogovora sa Svecima.

Napoli je ponudio 29.000.000 evra za vezistu plus 3.000.000 evra kroz bonuse i sada se čeka odgovor sa Para prinčeva. PSŽ će zadesiti velike promene u veznom redu ovog leta, otišao je Mota, odlaze Pastore, Di Marija, Rabio, a glavne mete su Sergej Milinković Savić i Julijan Vajgl.

(FOTO: Action images)


tagovi

Fabijan Ruiz PenjaLetnji prelazni rok 2018Adrijen Rabio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara