Napoli moli Hamšika: Odluči da li ideš u Kinu, treba nam pojačanje

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.01.19. | 12:25

Ako kapiten ode, Napoli ide do kraja na Pabla Fornalsa

Jedna od glavnih vesti na Čizmi ovog nedeljnog jutra vezana je za sve izvesniji odlazak kapitena Napolija Mareka Hamšika u Kinu!

Letos je otac slovačkog fudbalera insistirao na odlasku na Daleki istok, Guangdžou mu je nudio 10.000.000 evra po sezoni, ali su ga na kraju u Napulju zadržali ljubav prema gradu, timu i Seriji A. Ove zime je, čini se, transfer u Kinu neizbežan. Rimski dnevnik Korijere delo Sport javlja preko nekoliko relevantnih izvora da su Hamšikovi agenti dobili nekoliko konkretnih ponuda iz Kine, mada se imena klubova i dalje čuvaju u strogoj tajnosti.

Izabrane vesti

Navodno, Hamšikov odlazak u Kinu samo je pitanje dana, a pošto prelazni rok u Kini traje do 28. februara, ima dovoljno vremena da lagano dogovori sve detalje transfera – od plate, do bonusa i obeštećenja za Napoli.

To, međutim, stavlja Karla Anćelotija u ozbiljan problem, pošto se pijaca u Evropi zatvara za pet dana. Zbog toga je, kako se tvrdi, Napoli zamolio Hamšika da u najkraćem mogućem roku otkrije kakve su mu želje i da li zaista broji poslednje dane u Napulju. Ako odgovor bude pozitivan, Napoli će pod hitno morati da krene po zamenu, a ona je još ranije locirana – Pablo Fornals iz Viljareala. Iako je Fornals ofanzivniji igrač od Hamšika, može da igra i nešto povučenije.

Napoli je već imao kontakte sa Viljarealom, bio je spreman da isplati klauzulu od 30.000.000 evra, ali su pregovori utajili. Međutim, ako Hamšik zaista bude otišao, Napoli mora da se aktivira i da nađe rešenje. Da li će to biti Fornals ili neko ko u potpunosti može da odmeni Hamšika, po poziciji, autoritetu i kvalitetu – ostaje da se vidi.

Foto: Reuters


tagovi

Marek HamšikZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara