Milik postiže prvi gol
Milik postiže prvi gol

Napoli sa obe noge u četvrtfinalu: Ne vraća se posle brutalih 3:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.19. | 22:49

Sjajni Italijani, iako Salcburg ima za čim da žali...

Kad jedan tim slavi 3:0 obično se kaže da je jednom nogom u narednoj rundi, međutim, kako je igrao Napoli i kakav rezultat nosi na revanš osmine finala Lige Evrope mirne duše može da se konstatuje kako je i drugu nogu prebacio preko praga, samo mu manje od pola koraka, ma otisak stopala, nedostaje da potvrdi da je daleko kvalitetniji tim od Salcburga nego što rezultat pokazuje.

Italijanski predstavnik je samleo Austrijance i naneo im tek treći poraz od početka sezone. Verovatno onaj koji najviše boli. Kako zbog tri lopte u mreži, tako i zbog staklene odbrane u kojoj se „proslavio“ Žerom Onguene. Kamerunski štoper bio je užasan, sve što je loše mogao da uradi – uradio je, na kraju je i autogol postigao, valja da bi imao po čemu da pamti partiju na San Paolu.

Izabrane vesti

Bilo bi nepravedno isticati isključivo greške defanzivca Salcburga. Napoli, jednostavno, igra sjajan fudbal i kad može – a večeras je mogao – melje protivnika snažnim tempom, visokim presingom, brzom razmenom pasova i šutevima na gol. Tako je posle 18 minuta stajalo 2:0 na čuvenom stadionu, pošto je Arkadijuš Milik postigao jubilarni 30. gol za tim Nikole Miksimovića (dobio žuti karton), a onda Fabijan Ruiz iz voleja povisio rezultat.

To je bio kraj. Onguene je samo učinio nemogućim posao Salcburgu u revanšu, jer malo ko veruje da posle 0:3 lanjski polufinalista Lige Evrope može da se vrati, iako je i u Italiji imao nekoliko izvanrednih šansi za počasni pogodak, ali nije dao golman Meret. Da je jedna od tih lopti pogodila cilj svašta bi moglo da se očekuje za sedam dana. Ovako, sastav Marka Rozea pretrpeo je tek treći poraz u sezoni, posle Klub Briža i bečkog Rapida, prethodno je pravio velike podihvate na svom terenu sa veštačkom travom, umeo da namuči velike klubove, ali sa Napolijem deluje da nema šanse.

LIGA EVROPE, OSMINA FINALA, PRVE UTAKMICE

Dinamo Zagreb – Benfika 1:0 (1:0)
/Petković 38 pen/

Ajntraht Frankfurt – Inter 0:0

Sevilja – Slavija Prag 2:2 (2:2)
/Ben Jeder 1, El Hadadi 28 – Štoh 25, Kral 39/

Ren – Arsenal 2:1 (1:1)
/Burižo 42, Monreal 65 – Ivobi 4/

Zenit – Viljareal 1:3 (1:1)
/Azmun 35 – Ibora 33, Moreno 64, Morlanes 71/

Čelsi – Dinamo Kijev 3:0 (1:0)
/Pedro 17, Vilijan 65, Odoi 90/

Napoli – Salcburg 3:0 (2:0)
/Milik 10, Ruiz 18, Onguene 58 ag/

Valensija – Krasnodar 2:1 (2:0)
/Rodrigo 12, 24 – Klaeson 63/

FOTO: Reuters


tagovi

Liga EvropeNapoliArkadijuš MilikFabijan Ruiz Penja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara