""
""

Napolijevi planovi za januar i leto: Napadač i štoper za 30.000.000, a onda - novi Ibra, novi De Brujne, novi Samuel...

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.11.16. | 11:58

Aurelio de Laurentis dovodi zamenu za Arkadijuša Milika i čoveka koji bi trebalo dodatno da ojača bedem ispred gola Pepea Reine

Planovi za blisku i planovi za dalju budućnost. Na ova dva projekta ubrzanim tempom rade prvi operativci Napolija Aurelio de Laurentis i njegova desna ruka Kristijano Đuntoli poslednjih nedelja, kako bi ekipu pripremili za neka nova vremena.

Izabrane vesti

Januarski planovi jasni su već sada - Napoliju su pod hitno potrebni jedan klasičan napadač i jedan čovek koji bi ojačao bedem ispred gola Pepea Reine.

A imena potencijalnih pojačanja već su poznata. Prvo je Leonardo Pavoleti, koji je još od letos želja napuljskog kluba, dok bi defanzivnu liniju mogao da pojača Danilo D'Ambrozio iz Intera.

„Slučaj Pavoleti“ lično na sebe preuzeo je De Laurentis. On je već kontaktirao kolegu iz Đenovine fotelje Enrika Preciozija i predočio mu ponudu koja premašuje 22.000.000 evra. To je upravo Pavoletijeva realna suma u ovom trenutku i nešto što bi zadovoljilo Đenovine apetite. Međutim, problem je to što Napoli želi napadača u januaru, dok bi Grifoni priču ipak prolongirali za leto. To, ipak, ne igra neku ulogu Napoliju, koji napadača treba odmah. Sve opcije koje su sada dostupne, one besplatne, nisu zadovoljile apetite trenera Mauricija Sarija, zato se i krenulo u proces kupovine Pavoletija.

Sa D'Ambrozijom je situacija malo drugačija. On je dobio priliku na početku sezone, ali onda je izgubio mesto kod Franka de Bura. Sada ga je Stefano Pioli vratio u tim protiv Krotonea, pa je i dalje neizvesno kakva ga sudbina čeka.

Ima ugovor sa Interom do juna 2018. godine, a navodno Nerazuri za njega traže 8.000.000 evra. Najviše iz razloga što se podjednako dobro snalazi na svim pozicijama u poslednjoj liniji, pa je jedan od retkih pravih, domaćih univerzalaca.

 

Za letnje planove brine sportski direktor Đuntoli. Njegov zadatak je da Napoliju obezbedi kvalitetne mlade igrače, koji bi mogli da postanu budućnost kluba. Dakle, projekat na duže staze.

Đuntoliju se mnogo svideo momak o kome priča cela Evropa - Aleksander Isak. Dečko koji sa svojih 17 godina već privlači pažnju golovima u dresu AIK Solne, a stručnjaci su mu nadenuli etiketu - novi Ibra. Zbog toga se već našao na radaru Reala, Čelsija, PSŽ, Mančester junajteda, Bajerna, Juventusa... Švedski mediji nedavno su objavili vest da se o budućnosti ovog momka sada brine poznati menadžer Vlado Lemić, čiji su kontakti izuzetno jaki upravo u Realu i Čelsiju, ali i PSV, Evertonu...

Jedna od želja pouzdanog sportskog direktora je i supertalentovani krilni napadač Genka Leon Bejli. Ovaj 19-godišnji vunderkind s Jamajke odavno je utefteren od strane skauta Čelsija, Liverpula i oba kluba iz Mančestera, a prošle sezone proglašen je za najboljeg mladog igrača belgijske lige. Zbog ozbiljnog talenta koji poseduje već su ga prozvali - novi De Brujne. Na obe krilne pozicije oseća se odlično, a neretko se nalazio i u srcu napada.

Zato je Đuntoli nedavno bio domaćin Leonovom ocu, ujedno i menadžeru, u Napulju kako bi ga upoznao s kompletnom infrastrukturom koju poseduje klub, što je ostavilo jak utisak na Bejlija seniora. Međutim, jako interesovanje sa Ostrva moglo bi ozbiljno da pokvari Napolijeve planove, jer Leon najviše gleda ka selidbi na Stamford Bridž, odakle ga zovu Tibo Kurtoa i Eden Azar.

Iako se njegova zvanična cena kreće oko 13.000.000 evra, Genk nema nameru da ga pusti za najmanje duplo veću sumu novca. Zato ga klub i jeste blindirao na kraju prošle sezone ugovorom do 2020. godine.

Đuntoli je u međuvremenu pratio i jednog domaćeg i jednog inostranog igrača mladog igrača. U slučaju da posao sa Bejlijem propadne, tu je uvek izdanak Romine škole, 22-godišnji Amato Ćićireti. Sada nastupa za Benevento, člana Serije B.

Nešto starija, ali znatno pristupačnija varijanta za Napoli. Doduše, ne i toliko kvalitetna kao što je Bejli, ali brzih nogu i moćne levice. 

Sportski direktor Napolija imao je sastanke već sa Ćićiretijem lično, ali i njegovim agentom, a obeštećenje ne bi trebalo da iznosi više od 2.000.000 evra, jer spada u red igrača koji i dalje obećavaju, odnosno mogu da izrastu u fudbalere sasvim pristojne karijere.

Na kraju, dečko nadimka - novi Valter Samuel. Slične građe, sličnih igračkih karakteristika, Argentinac po nacionalnosti - Kristijan Romero. Ali, za razliku od Samuela koji je znao da zaigra i po levom boku, po potrebi, ovaj 18-godišnji defanzivac više operiše na desnom boku i u srcu odbrane. Skautima Napolija zapao je za oko na čuvenom turniru u Vijaređu ove godine, zbog čega ga prate mnogi klubovi u Italiji.

Ali Napoli je već uspostavio kontakte sa Romerovim matičnim klubom, Belgranom, i zagrebao površinu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ANapoliLeonardo PavoletiItalijaInterGenkEvropaĐenovaDanilo D'AmbrozioBelgrano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara