"Slavlje Čarapana"
"Slavlje Čarapana"

Napredak – tim koji stvarno vredi gledati!

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.03.14. | 18:13

Na prve četiri utakmice 19. kola Superlige tri gola, u Kruševcu - šest! Ukupno na četiri meča Napretka u prolećnom delu sezone sjajnih 20 pogodaka

Slavlje ČarapanaViše nema apsolutno nikakve sumnje - Napredak Nenada Lalatovića igra možda ne najbolji, ali sigurno najlepši fudbal u Srbiji, a to se jasno videlo i u večerašnjem susretu sa Donjim Sremom u 19. kolu Superlige u kojem su Čarapani, uprkos inicijalnom zaostatku, publiku častili još jednom partijom prijemčivom za oko i slavili sa 4:2!

Bez obzira na to što je Goran Janković već u šestom minutu šokirao više od 3.000 ljudi na stadionu Mladost u Kruševcu.

Izabrane vesti

Ali, Čarapani su nas već navikli da se njihovi mečevi, za razliku od ostalih u Superligi, ne završavaju u opsegu golova od nula do dva.

Danas ih je bilo šest, pošto su Miloš Bajić i Nikola Trujić do kraja poluvremena preokrenuli rezultat na 2:1, a koliko je Napredak tvrdoglav u želji da igra na gol više videlo se i u nastavku.

Naime, Ognjan Damnjanović je sa penala dosuđenog zbog prekršaja nad Đurom Zecom vratio Sremce u igru i poravnao na 2:2, ali samo da bi agresivni ataci Čarapana dodatno dobili na žaru. Nagrada je stigla vrlo brzo u vidu pogodaka Dušana Mićića i Bojana Božovića, pa je superligaš iz Kruševca stigao i do sedmog boda u prva četiri prolećna kola i probio se na osmo mesto na tabeli ostavivši Donji Srem da se koprca u borbi za opstanak.

Međutim, još impresivniji od bodovnog učinka je način na koji su Kruševljani stizali do cilja. Na prve četiri prolećne utakmice na utakmicama Napretka viđeno je čak 20 golova!

Tako se publika vraća na stadione!
"Danas nam je u goste došla jedna sjajna ekipa, osetili smo jedan veliki pritisak pre početka meča i nismo ušli u meč kako sam očekivao, ali smo sve to ispravili kasnije. Vrlo brzo smo se vratili i preokrenuli rezultat. Bilo je jako bitno da budemo jaki u glavi. Posle lepog pogotka Mićića posle prekida sve je bilo  znatno lakše i mislim da smo zasluženo pobedili", rekao je posle meča trener Napretka Nenad Lalatović.

Spasoje Jelačić, koji je zvanično šef struke Donjeg Srema, jer Vlado Čapljić nema PRO licencu, sportski je priznao poraz.
"Sve čestitke domaćoj ekipi, publika u Kruševcu mogla je danas da uživa. Mi smo sjajno otvorili meč, ali smo posle golove primili iz dosta grešaka. Ali, moram da dodam da ove dve ekipe pokazuju da nam nije mesto na kojem smo sada".

SUPERLIGA, 19. kolo:

Javor – Spartak 0:0

Vojvodina – Čukarički 1:1 (0:0)
/Poletanović 62 – Pijasenti 82/

OFK Beograd – Novi Pazar 0:1 (0:0)
/Obrovac 82/

Sloboda – Radnički Niš 0:0

Napredak – Donji Srem 4:2 (2:1)
/Bajić 25, Trujić 45+2, Mićić 66, Božović 75 - Janković 6, Damnjanović 59

17.00: Jagodina – Voždovac
17.00: Crvena zvezda – Radnički 1923 

Nedelja:
14.30: Rad – Partizan

(FOTO: Star Sport, arhivska)


tagovi

Goran JankovićSrbijaSuperligaOgnjan DamnjanovićNikola TrujićNapredak KruševacMiloš BajićDušan Mićićdonji sremBojan Božović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara