Napulj na nogama, odložen Hamšikov transfer u Kinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.19. | 19:45

Do kraja prelaznog roka na Dalekom istoku ostalo je još 22 dana

Pre tri dana izgledalo je kao da je sve gotovo, od pozdrava sa saigračima, navijačima i stručnim štabom, sada je transfer Mareka Hamšika u kineski Dalijan pod znakom pitanja!

Napulj je na nogama posle zvaničnog obaveštenja klupskih čelnika da je ceo posao odložen do daljeg! Ovakva odluka momentalno je pokrenula dilemu oko toga da li će se transfer uopšte desiti, a razlog zbog kojeg je ozvaničenje cele operacije odloženo jeste - novac!

Izabrane vesti

Negde između dogovora i realizacije transfera došlo je do zabune između klubova o formuli isplate obeštećenja. Podsetimo, Napoli bi za ovaj transfer trebalo da dobije 15.000.000 evra i bonuse, dok je za Hamšika obezbeđen trogodišnji ugovor vredan 27.000.000 evra neto, odnosno 9.000.000 evra godišnje. Ono što je italijanske novinare najviše zbunilo jeste što se u saopštenju koristi fraza "kineski klub", odnosno ne imenuje se Dalijan kao kupac. Podsetimo, Hamšik je bio i meta Guangdžoua Evergrandea, ali je na kraju sa više strana potvrđeno da bi Hamšik trebalo da ode u Dalijan kod Janika Fereire Karaska.

Navodno, ceo posao je zastao zbog toga što se sada razlikuju metode isplate, a čak ni visina obeštećenja nije identična dogovorenoj. Mada se u obaveštenju nije ulazilo u detalje, iz poruke se može izvući zaključak da je Dalijan, ili ko god da je u pitanju, počeo da „vrda“, što se Aureliju de Laurentisu nimalo nije dopalo. Nije poznato još da li je izvršenje transfera samo pomereno, ili se radi o potpunom kolapsu. 

Do završetka prelaznog roka u Kini ima sasvim dovoljno vremena da se cela stvar izgladi. Pijaca je otvorena do poslednjeg dana februara, tako da bi transfer mogao da se dogovori. 

Foto: Reuters


tagovi

Dalijan JifangZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara