"Zlatna generacija Crvene zvezde"
"Zlatna generacija Crvene zvezde"

NAŠE NOVINE: Zvezdina zlatna generacija traži nacionalna priznanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.13. | 16:26

"Razumemo da je kriza i sve… ali ako osvajanje evropske i svetske titule u fudbalu nije uspeh vredan nagrade, onda ne znam zaista šta jeste", kaže Dragiša Binić

 

Zlatna generacija Crvene zvezdeZlatna generacija Crvene zvezde koja se 1991. godine popela na evropski i svetski tron namerava da od Ministarstva sport traži dobijanje nacionalnih penzija i priznanja, ekskluzivno saznaju Naše novine.

Izabrane vesti

Međutim, važeća uredva pravo na tako nešto imaju "samo" sportisti osvajaći evropskih, svetskih i olimpijskih medalja u reprezentativnom dresu. Pod uslovom da crveno-beli heroji iz Barija i Tokija budu nagrađeni sigurno je da će priznanja otići i na adrese vaterpolista i košarkaša Partizana, rukometaša Metaloplastike, rukometašica beogradskog Radničkog, košarkašice Crvene zvezde.

Od fudbalera čuvene Zvezdine generacije nacionalna priznanja bi otišla u ruke Stevana Stojanovića, Vladimira Jugovića, Siniše Mihajlovića, Gorana Vasilijevića, Dragiše Binića, Vlade Stošića i Miroslava Tanjge, jer ostali članovi legendarnog tima nemaju državljanstvo Srbije.
"Realno je da budemo nagrađeni za osvajanje evropske i svetske titule. Mislim da će taj uspeh neko teško reprizirati. Čuo sam da se radi na toj problematici. Potrebno je da država stimuliše takve uspehe jer samo mi znamo koliko je bilo teško biti ispred jednog Bajerna, Olimpika ili Milana. Takođe, država bi na taj naćin stimulisala mlade sportiste, pokazala da brine o nama. Razumem i ja da je kriza i sve. Međutim, mislim da naša priznanja ne bi bila nikakav izdatak za državu. Ako osvajanje evropske i svetske  titule u fudbalu nije uspeh vredan nagrade, onda ne znam zaista šta jeste. Naravno, verujem da će i ostali sportisti koji su imali slićna  ostvarenja biti nagrađeni", kaže Dragiša Binić za Naše novine.

 (FOTO: Action Images)


tagovi

FK Crvena zvezdaDragiša Binićnacionalna priznanjaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara