"Uskoro saigrači: Vermalen i Suarez"
"Uskoro saigrači: Vermalen i Suarez"

Nastavlja se „arsenalizacija“ Barse: Venger pustio Vermalena na Nou Kamp, samo da se Mančester ne bi pojačao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.08.14. | 15:23

Transfer težak 19 miliona funti, belgijski štoper igraće u paru sa Matjeom, Junajted mora da traži drugo rešenje

Uskoro saigrači: Vermalen i SuarezJedan štoper iz Valensije, drugi iz Arsenala i eto Barseloni novog odbrambenog tandema. Posle Žeremija Matjea, koji je pre dve sedmice stigao za 20 miliona evra, katalonski gigant je dogovrio još jedan posao u procesu rekonstrukcije tima i u narednih nekoliko dana ozvaničiće dolazak – Tomasa Vermalena.

Reprezenativac Belgije seli se na stadion Nou Kamp, pošto je uprava Arsenala prihvatila ponudu „tešku“ 19 miliona evra, a menadžer Arsen Venger otkrio da nije u stanju da zadrži štopera, koji ionako nije bio prva opcija u ekipi, pored Pera Mertesakera i Lorana Košćelnog. Barsa je ponudila Vermalenu četverogodišnji ugovor vreda, 5,2 miliona evra po sezoni. Jedini problem može da bude Vermalenova devojka Poli Parsons kojoj se ne ide iz Engleske.  

Izabrane vesti

Kako prenose mediji na Ostrvu, jedini uslov koji je francuski stručnjak postavio pred Vermalena bio je da ne ode u Mančester junajted (dugo ga tražio i do juče vodio trku, ali je Van Gal odbio da uključi Smolinga u trampu), a kad su se javili Španci postalo je jasno da je put ka realizaciji posla otvoren.

Preostalo je samo da Vermalen dogovori detalje ugovora sa Barselonom i prođe lekarske preglede. On će tako nastaviti „arsenalizaciju“ Barse, pošto se se što sa starog Hajberija, što sa Emirata, tokom minulih 15 godina na Nou Kamp selili Mark Overmars, Emanuel Peti, Đovani van Bronhorst, Aleksander Hleb, Tjeri Anri, Sesk Fabregas i Aleks Song.

Vermalen je u Arsenal došao 2009. godine iz holandskog Ajaksa, za selekciju Belgije odigrao 47 mečeva i dao jedan gol.

Barselona je u ovom prelaznom roku već dovela Žeremija Matijea, Luisa Suareza, Ivana Rakitića, Klaudija Brava i Marka Andrea Ter-Štegena.

(FOTO: Action images)


tagovi

transferi2014Tomas VermalenŠpanijaPrimeraPremijer ligaEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara