Nastavlja se druga liga Norveške: Rijaliti Mjondalen promenio golmana, egzodus iz Stromena

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 08:22

Drugoligaški karavan opet krenuo posle tri nedelje pauze. Olesund koga sa klupe predvodi nekadašnji as Lars Bohinen nezadrživo grabi ka eliti

Pred start druge lige Norveške početkom aprila, nekadašnji golman Alte Vlada Filipović, koji sada obavlja funkciju koordinatora za talente pri Fudbalskom savezu okruga Finmark, u analizi lige za MOZZART Sport rekao je da je prvi favorit Olesund. Na sredini šampionata, obistinila se prognoza eksperta za norveški fudbal. Četa Larsa Bohinena je prva na tabeli sa dobrim izgledima da na kraju i ostane na mestu koje vodi u viši rang.

Posle tri nedelje pauze, lopta se opet zakotrljala u drugoj ligi ove skandinavske zemlje.
Olesund bi trebalo da zadrži prvo mesto. Radi se o ekipi koja gaji napadački fudbal, igra na gol više. Bohinen je veliko ime u Norveškoj. U pauzi se lider dodatno pojačao. Došla su dvojica igrača iz najbolje lige Norveške, Agdestajn iz Od Grenlanda i Groner iz Brana. Sa pozajmice se vratio Beriša, koji je bio na Islandu. Olesund je imao malu krizu prošlog meseca, poražen je dva meča u nizu, ali na poslednja tri susreta su ostvarene pobede i opet su u naletu", rekao je Filipović.

Izabrane vesti

Prelazni rok je u punom jeku. U prethodne tri nedelje, koliko nije bilo fudbala u drugom rangu takmičenja, ekipa su iskoristile da se pojačaju.
Mjondalen je klub koji dobro finansijski stoji. Pre nekoliko godina, sniman je rijaliti o ovom klubu, tako da novac ne manjka. Nisu bili zadovoljni golmanima, pa su otpustili čak dvojicu čuvara mreže. Stigao je Iranac Soša Makani, koji bi trebalo da brani gol u narednom periodu. Odbrana je pojačana sa igračem iz najbolje lige Joakimom Solbergom iz Sandefjorda. Mjondalen igra promenljivo tokom sezone, ali može da se umeša u borbu za vrh."

Iako je Norveška bogata zemlja, i ovde klubovi nisu imuni na finansijsku krizu.
Stromen je u problemu. Čak osmorica igrača je ovog meseca napustilo klub. Nekima je istekla pozajmica pa su otišli. Čeka ga grčevita borba za opstanak. U prošlom kolu je poražen na svom terenu od Vikinga sa 1:6. Sada ide na teško gostovanje na sever protiv Tromsdalena, koja ima 13 bodova u poslednjih pet mečeva", istakao je srpski stručnjak koji godinama živi u Alti, na severu Norveške.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 18:00 5627 NOR 2 Aalesund - Sandnes Ulf ki 1 1,50
Ned 18:00 5628 NOR 2 Tromsdalen - Strommen ki 1 2,00
Ned 18:00 5622 NOR 2 Ull Kisa - Nest Sotra ki 1 1,70
Ukupna kvota5,10

NORVEŠKA 2 – 16. KOLO:

Subota

Kongsvinger - Floro 5:1 (4:1)

Nedelja

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 


tagovi

Norveška 2Vlada Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara