"Gruzijac je poznat pp prljavoj odbrani"
"Gruzijac je poznat pp prljavoj odbrani"

NBA bez kazne za krvoloka Pačuliju

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.17. | 09:15

Centar Voriorsa neče odgovarati za povredu Kavaija Lenarda kojem se javno izvinio poželevši mu brz oporavak

Gruzijac je poznat pp prljavoj odbrani

Igrač Golden Stejt Voriorsa kojeg je trener San Antonio Sparsa, Greg Popovič bez oklevanja okrivio za povredu Kavaija Lenarda, Zaza Pačulija neće biti sankcionisan.

Izabrane vesti

Šta više, NBA nema nikakvu nameru da razmatra kažnjavanje centra koji je, barem se po snimku čini nepotrebno "ušao" u Lenarda nakon što je ovaj već šutnuo ka košu. Najbolji strelac Mamuza se dočekao na stopalo Gruzina i iskrenuo skočni zglob. Nastavio je da igra još neko vreme, ali je na kraju ipak morao da napusti teren u trećoj četvrtini. Domaći tim je iskoristio ovu priliku i uspeo da stigne i prestigne Sparse koji su u jednom trenutku meča vodili i sa 25 koševa razlike.

Po završeku susreta legendarni "kouč", Greg Popovič bio je više nego besan pošto sudije nisu sankcionisale Pačuliju koji je poznat po prljavoj i gruboj odbrani koja izlazi iz pravila fer-pleja. A ovaj se javno izvinio Lenardu:
"Imam veliko poštovanje prema treneru Popoviču i celoj organozacija San Antonija. Ja sam uradio šta sam morao, Morao sam da igram odbranu, da ga sprečim Lenarda da postigne koš. Nije mi bila namera da on padne na moje stopalo. Nisam čak ni shvatio šta se dogodilo, tek kada sam se okrenuo video sam da je na podu. Zaista sam zabrinut za njega! Voleo bih da se povreda nije dogodila, Kavaji je jedan od najboljih u ligi i želim mu brz oporavak"

Zanimljivo je da je gruzijski košarkaš kriv i za ovosezonsku tešku povredu saigrača, Kevina Duranta.

(foto: Action Images)


tagovi

Greg PopovičGruzijaKavaji LenardNBA ligaZaza Pačulija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara