""
""

Neka krene slavlje u Lučanima: Mladost dobila licencu za evropska takmičenja!

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.17. | 16:46

Ispunjeno svih pet kriterijuma u žalbenom postupku

Mladost iz Lučana može u kvalifikacije za Ligu Evrope! Tako je odlučila Komisija za žaalbe u postupku licenciranja klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno drugostepeno telo u postupku licenciranja na svojoj sednici.

Izabrane vesti

Komisija je jednoglasno odlučila da se na osnovu dokaza o ispunjenosti kriterijuma, pored Lučanaca, izdaju licence za takmičenja u organizaciji UEFA i Vojvodini, odnosno Radničkom iz Niša, pošto su ispunili svih pet kriterijuma u žalbenom postupku.
“Komisija za žalbe u postupku licenciranja klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno drugostepeno telo u postupku licenciranja se ovom prilikom zahvaljuje klubovima kao i celokupnoj administraciji za licenciranje na sprovedenom postupku vezanom za izdavanje licenci za takmičenja u organizaciji UEFA. Komisija želi da istakne činjenicu da je u postupku učesvovalo ukupno jedanaest klubova, a da je izdato devet licenci, što predstavlja najbolji rezultat od kada se sprovodi postupak licenciranja. Ove licence su takođe i neophodan uslov za nastup klubova u narednoj takmičarskoj sezoni u Super ligi”, stoji u saopštenju Komisije na sajtu FSS.

Na osnovu plasmana u Superligi, u evropskim takmičenjima će ove sezone nastupiti Partizan (kvalifikacije za Ligu šampiona), Crvena zvezda, Vojvodina i Mladost iz Lučana (svi kvalifikacije za Ligu Evrope).

Takođe je istaknuto i da je primećena jedna aktiuvnost pojedinih klubova koja nije viđena u prethodnim godinama, a koja narušava regularnost takmičenja.
“Određeni broj klubova se, suprotno sportskom fer pleju, obraćao administraciji za licenciranje, kao i javnosti, određenim procenama da li ostali klubovi, učesnici u postupku, ispunjavaju kriterijume ili ne, sa namerom da na kraju takmičarske sezone dovedu u pitanje regularnost takmičenja i ostvarene rezultate na terenu. To svakako može da ugrozi sam postupak licenciranja, jer kao što je poznato, svi podaci koji se nalaze u dosijeima klubova predstavljaju poslovnu tajnu, i o tim podacima je upoznata samo administracija za licenciranje. Komisija se prilikom odlučivanja o odobravanju licenci pridržavala isključivo zahteva Pravilnika o licenciranju za takmičenja u organizaciji UEFA”.

Sada je sve u nadležnosti UEFA, koja izdaje konačnu dozvolu klubovima za učešće u takmičenjima pod njenom ingerencijom, ali to bi trebalo da bude praktično samo formalnost.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

evro licencaLiga EvropeMladost LučaniSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara