"Slavlje Nika Kirgiosa"
"Slavlje Nika Kirgiosa"

Nekada Federer, a danas... Kirjos (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.01.15. | 14:38

Australijanac postao tek drugi tinejdžer koji se dva puta plasirao u četvrtfinale grend slema

Slavlje Nika KirgiosaNika Kirjosa se šira teniska javnost definitivno seća po tome što je na prošlogodišnjem Vimbldonu izbacio tadašnjeg prvog igrača sveta Rafaela Nadala. Tom pobedom je prošao u četvrtfinale najlegendarnijeg teniskog turnira, a sada je došao do još jedne pete runde na grend slemu, posle velike borbe pobedivši Andreasa Sepija sa 3:2 (5:7, 4:6, 6:3, 7:6(5), 8:6).

Italijan je čak imao i meč loptu, ali je promašio čist bekhend, pa mu se to posle osvetilo.
"Ovo mi je sada omiljeni teren. Na njemu nikada nisam igrao, ali sada ću ga zauvek voleti. Znao sam da će biti teško, čim je on mogao da pobedi Federera u drugoj rundi", istakao je mladi Australijanac.

Izabrane vesti

Tom i više nego dramatičnom pobedom, postao je tek drugi tinejdžer u istoriji takozvane open ere tenisa kome je pošlo za rukom da se plasira u dva grend slem četvrtfinala. Pogodite ko je bio prvi... Naravno, baš Rodžer Federer, baš čovek koji bi bio njegov protivnik u ovoj osmini finala da nije poražen od Sepija. Švajcarac je 2001. godine, kao takođe devetnaestogodišnjak, prošao u petu rundu na Rolan Garosu i takođe na Vimbldonu.

Zanimljivo je da je mladi Australijanac grčkog i malezijskog porekla bio mlađi od Rodžera kada je ostvario svoj prvi plasman u četvrtfinale. Ako se može suditi po tome, ovo je možda početak nove moderne teniske legende.

Kirjos će u tom famoznom četvrtfinalu za istoriju igrati protiv jednog od najboljih tenisera današnjice Endija Marija koji je posle tri i po sata savladao Grigora Dimitrova sa 3:1 u setovima.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rodžer FedererNik Kirgiosgrend slemEndi MariAustralijan open 2015AustralijaAndrea Sepi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara