"Trabzon"
"Trabzon"

Nekadašnji zvezdaš pogodio u Turskoj, nemiri u derbiju između Trabzona i Bešiktaša

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.13. | 20:53

Bivša ''devetka'' crveno-belih Bruno Mezenga strelac za Ahisar u remiju protiv Gazijantepa. Žestoki sukobi policije i navijača Trabzona obeležili derbi meč 25. kola turskog šampionata

Trabzon

Fudbaleri Bešiktaša nisu uspeli da iskoriste kiks Galatasaraja i primaknu se lideru na samo dva boda, pošto su u derbi meču 25. kola turskog šampionata odigrali 0:0 sa Trabzonom.

Izabrane vesti

Tokom čitavog meča viđena je izjednačena borba sa nekoliko šansi na obe strane, ali bez promene rezultata. Za razliku od terena gde je bilo poprilično miroljubivo, na tribinama je viđena drugačija situacija pošto su se navijači Trabzona sukobili sa policijom sredinom drugog poluvremena. Korišteni su i topovski udari i šok bombe, a policija je na kraju uspela da uhapsi vinovnike ovih nereda.

Bešiktaš je ostao na drugom mestu sa 43 boda dok je Trabzon 10. sa 31 bodom.

Iako su vodili skoro 70 minuta fudbaleri Ahisara nisu uspeli da da savladaju Gazijantep koji je za samo dva minuta uspeo da se vrati u meč. Grčki reprezentativac Teofanis Gekas je golom u devetom minutu doveo Ahisar u vođstvo. Na 2:0 je povisio nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Bruno Mezenga u 52. minutu. Činilo se tada da će gosti uspeti da osvoje sva tri boda koja bi im mnogo značila u borbi za opstanak. Međutim, nisu uspeli da sačuvaju stečenu prednost. Najpre je Abdu Traore smanjio rezultat u 79. minutu da bi Vilton Figueredo, samo dva minuta kasnije, doneo poravnanje i bod svom timu. Gaziantep se popeo stepenik više i trenutno je 14. sa 29 bodova dok je Ahisar i dalje pretposlednji sa 23 boda.

SUPER LIG – 25. kolo:

Subota:

Bijukšehir – Kajzeri 0:0

Gazijantep – Ahisar 2:2 (0:1)
/Traore 79, Figueredo 81 – Gekas 9, Mezenga 52/

Trabzon – Bešiktaš 0:0

Nedelja:
12.30: Karabuk – Eskišehir
15.00: Sivas – Antalija
16.00: Elazig – Orduspor
18.00: Fenerbahče – Bursa

Petak:

Galatasaraj – Genčlebirligi 0:1 (0:0)
/Fleminks 60/

Ponedeljak:
19.00: Mersin – Kasimpaša

(Foto: www.fanatik.com.tr)


tagovi

BesiktasBruno MezengaEvropaSuper ligTrabzonTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara