"Korea, Vijeto, Tores... Navijači ne treba da brinu"
"Korea, Vijeto, Tores... Navijači ne treba da brinu"

Neki novi Atletiko, vreme je da Čolo preseče i podmladi ostareli tim

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.06.15. | 18:17

Oliver Tores se vraća sa kaljenja u Portu, minuti čekaju i Anhela Koreu, želja je i Felipe Luiz, ali pitanje je koliko realna, pominje se i Lusijano Vijeto...

Korea, Vijeto, Tores... Navijači ne treba da brinuNije bilo ni realno očekivati da Atletiko ponovi podvig iz istorijske 2013/2014 kada je osvojio Primeru i kada su ga minuti delili od trijumfa u Ligi šampiona. Barselona i Real su u tek završenoj sezoni stvari postavili na svoje mesto, ali to ne znači da Atletiko ne treba da se raduje budućnosti. Jer prvi put u istoriji kluba Jorgandžije će vezati tri sezone u Ligi šampiona, a svi znamo šta to znači – novac! Mnogo, mnogo novca.

Crveno-beli madridski klub do sada je kao i većina bio prinuđen da preživljava od prodaje, ali u ovaj prelazni rok ulazi finansijski opušteniji no inače. Pomogla je i investicija kineskog milijardera Vang Đijalina u visini od 45.000.000 evra.

Izabrane vesti

Prioritetni zadatak već je određen – Dijego Čolo Simeone, arhitekta Atletikovog uspona, produžio je ugovor do 2020. godine, pa će harizmatični Argentinac nastaviti da rukovodi četom sa Visente Kalderona. Ovaj put u nešto drugačijim okolnostima doduše. Ostareli tim Jorgandžija je  potrebno remontovati posle godina u kojima je rezultat bio iznad svega. Ali to ne znači da Atletiko očekuju tektonske promene. Jer gro nekog novog tima već je tu, pa se očekuje da će uprava kluba potrošiti samo delić od 115.000.000 evra koliko je otišlo prošle sezone.

Naime, na Kalderon će se pod broj jedan vratiti Oliver Tores, 20-godišnji vezista koji iza sebe ima odličnu sezonu na pozajmici u Portu sa kojim je igrao četvrtfinale Lige šampiona. Veća ovlašćenja u vezi tako će dobiti Koke, dok će veterani Gabi i Tijago dobiti prostor da odmore. Veća minutaža čeka još jednog 20-godišnjaka Saula Nigueza.

Sa pozajmice bi mogao da se vrati i Tobi Aldervajreld, koji je blistao u Sautemptonu pa ostaje otvorena mogućnost i da ga otkupi nekod od bogatih premijerligaša. U tom slučaju će se za mesto uz Dijega Godina u štoperskom tandemu (Žoao Miranda bi trebalo da napusti klub) boriti Hoze Marija Himenez i Emilijano Velaskez, 21-godišnji centralni bek koji je bio na kaljenju u Hetafeu i ostavio sjajan utisak.

Najproblematičnija je pozicija levog beka. Simeone očajnički želi nazad Filipea Luisa, koji se u konkurenciji Sezara Aspilikuete nije izborio za mesto u startnih 11 Čelsija. Ipak, teško da će ga Žoze Murinjo pustiti za sitne pare s obzirom na to da ga je prošlog jula platio 20.000.000 evra.Dijego Simeone sklapa sasvim drugačiji tim

Najbitnije je ipak da li će Atletiko uspeti da posle Fernanda Toresa, Serhija Aguera, Dijega Forlana, Radamela Falkaa i Dijega Koste iskopa još jedan golgeterski biser pošto se pretpostavlja da se sa Mariom Mandžukićem saradnja neće nastaviti. Vremešni Tores prosto nije onaj stari, pa se traži valjan partner Antoanu Grizmanu.

Priča o Edinsonu Kavaniju nije realna, pa je fokus na napadaču Viljareala Lusijanu Vijetu, koji je na seniorskoj sceni debitovao u dresu Rasinga baš dok je argentinski tim sa klupe vodio Simeone. Vijetova sloboda košta 20.000.000 evra što i nije previše imajući u vidu da je u debitantskoj sezoni u Evropi 21-godišnja gol mašina postiglo 20 golova. Nije tajna da Vijeto želi u Madrid.

Sledeća sezona mogla bi da bude krucijalna i za još jednog Argentinca. Anhel Korea zbog srčanih problema nije mogao da pokaže koliko zna, ali je po povratku na teren proglašen za najboljeg igrača januarske U21 Kopa Amerike.

Korea, Saul, Koke, Oliver Tores, Himenez, možda i Vijeto… Tim koji je u protekle dve sezone bio verovatno najborbeniji na Starom kontinentu od sutra bi mogao da bude jedan od najtalentovanijih.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraprelazni rok 2015Oliver ToresLusijano VijetoEvropaAtletiko MadridAnhel Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara