"Pogodak Evera Banege"
"Pogodak Evera Banege"

Nema Mesija, nema problema, tu je - Ever Banega! Argentina slomila Čile (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.16. | 08:49

Novo pojačanje Intera golom i asistencijom povelo Gaučose do pobede. Blistao i Anhel Di Marija

Pogodak Evera BanegeLionel Mesi je bio među rezervama, ali znalo se da će Gaučosi morati da sačekaju na povratak verovatno najboljeg fudbalera današnjice. Međutim, to je selekcija koja puca od kvaliteta što se jasno videlo i po Mesijevom društvu na klupi: Ezekijel Laveci, Havijer Pastore, Serhio Aguero, Erik Lamela... Na terenu su pak plesala dva imena. Ever Banega i Anhel Di Marija dirigovala su igrom Argentine i tim Herarda Tate Martina povele do pobede nad braniocima titule iz Čile - 2:1 u prvom kolu Grupe D Kopa Amerike.

Umesto Mesija mesto u startnih 11 Argentine zauzeo je Niko Gaitan, krilni fudbaler Benfike koji je prema mnogim izveštajima na korak od transfera u madridski Atletiko. Pametno je odustao od pokušaja da kopira Mesija, igrao je svoju igru i na početku utakmice sa Di Marijom zadavao najveće probleme rastrčanim, ali i ne previše povezanim Čilancima.

Izabrane vesti

Tada su se šampioni odbranili, ali kada je Banega pustio korak nije im bilo spasa. U petom minutu prvog poluvremena ukrao je jednu loptu na polovini terena i prosledio je do Di Marije, a ovaj rutinski matirao Klaudija Brava šutem na bližu stativu. Isti recept je samo osam minuta kasnije primenio i Banega, koji je u danu uoči utakmice potvrdio da se seli iz Sevilje u milanski Inter. Di Marija je tada bio paker, mada je Banega veći deo posla uradio sam iznenadivši i čuvara i golmana Brava.

Rezervista Hoze Fuenzalida je u sudijskoj nadoknadi postigao utešni gol za Čileance, ali je utisak da su oni svoje šanse propustili krajem prvog dela igre kada je Serhio Romero čuvao gol Argentine u periodima kada su se razmahali Aleksis Sančez i Arturo Vidal.

Argentina je sada na čelu tabele Grupe D bodovno poravnata sa Panamom, koja je identičnim rezultatom 2:1 savladala Boliviju, pošto je Blas Perez svojim drugim golom na meču krunisao brzu kontru u 87. minutu. Jasno je, doduše, da je najveći posao već obavila, dok će Panama tek morati da pregrmi izazov koji predstavlja okršaj sa Čileom.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Čileareprezentacija ArgentineKopa Amerika 2016Južna AmerikaEver BanegaČileArgentinaAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara