"Bez pobednika na Žerlanu"
"Bez pobednika na Žerlanu"

Nema predaje! Hrabri Lion sa igračem manje do prvog mesta na tabeli Lige 1 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.04.15. | 22:49

Sent Etjen je uspeo da odnese bod sa Žerlana (2:2), ali sve pohvale za izabranike Ibera Furnijea

Bez pobednika na ŽerlanuOtelotvorenje svega što fudbalska igra treba da predstavlja u glavama igrača lionskog Olimpika. Iako su u sezonu ušli sa mladim timom kome mnogi nisu davali nikakvu šansu u borbi za sam vrh pulenika Ibera Furnijea su posle 33. kola zaseli na čelo tabele bodovno poravnati sa Pari Sen Žermenom. Sent Etjen je imao igrača više i vođstvo, ali hrabra vojska sa Žerlana nije istakla belu zastavu već je zagrizla koliko je mogla i stigla do remija od 2:2.

Da je bila brojčano ravnopravna verovatno bi mogla i do celog plena što se da naslutiti na osnovu svega viđenog na Žerlanu. Lion je naime prvi stigao do gola preko Klintona Nžijea i potpuno diktirao ritam igre sve do tog kobnog 29. minuta.

Izabrane vesti


Neoprezni Lindzi Rouz je u žaru borbe zaboravio na pravila i jednu loptu koja je sigurno išla u mrežu domaćih rukom izbacio u korner. Sudija Said Enžimi je to primetio i opravdano svirao najstrožu kaznu, a 23-godišnjeg štopera poslao u svlačionicu. Maks-Alen Gradel je iskoristio najviše od situacije i golom sa bele tačke vratio Zelene u život.


Ali iako se očekivalo da će potom preuzeti konce igre u svoje ruke Lion je zapeo još snažnije i nastavio da steže obruč oko gola gostujuće ekipe. Imao je šanse da do pauze povrati vođstvo, ali pošto to nije učinio stigla je kazna u vidu gola rezerviste Romena Hamume, koga je Benžamin Kornje spojio sa golom, a ovaj obišao čuvara Olimpikove mreže Antonija Lopesa i preokrenuo rezultat.


I ponovo se očekivao brodolom domaćih. Šta im je Furnije rekao u poluvremenu teško da ćemo saznati, ali je nastavak meča doneo još gladniji Lion, a ta želja za trijumfom isplatila se već u 48. minutu kada je Kristof Žale na centaršut večeras dvostrukog asistenta Nabila Fekira izazvao erupciju oduševljenja na tribinama, a Olimpik vratio na prvo mesto na tabeli.

Sada rame uz rame sa Pari Sen Žermenom.


Što se tiče Sent Etjena, koji nije izgubio ni na osmoj uzastopnoj utakmici u Ligi 1,  oni su sada  bodovno poravnati sa Olimpikom iz Marselja, samo dva boda ispod Monaka i potencijalnih kvalifikacija u Ligi šampiona.

LIGA 1 – 33. kolo:

Petak:

Nant – Marselj 1:0 (1:0)
/Gakpe 20/

Subota:

Nica – Pari Sen Žermen 1:3 (1:1)
/Bodmer 45, Pastore 39 i 63, Kavani 69 pen/

Bastija – Rems 1:2 (0:2)
/Sio 47 – Ngong 5, Mandi 45/

Gengan – Evijan 1:1 (1:0)
/Beuvijen 44 – Blandi 50/

Lorijan – Tuluz 0:1 (0:1)
/Brajtvajt 28/

Mec – Lens 3:0 (1:0)
/Maluda 13, Sar 57, Maiga 79/

Monako – Ren 1:1 (1:0)
/Silva 28 – Habibu 87/

Nedelja:

Lil – Bordo 2:0 (1:0)
/Ru 13, Traore 90+4/

Monpelje – Kaen 1:0 (1:0)
/Ilton 4/

Olimpik Lion – Sent Etjen 2:2 (1:2)
/Nžije 24, Žale 48 – Gradel 31pen, Hamuma 45/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sent EtjenRomen HamumaOlimpik LionNabil FekirMaks-Alen GradelLindzi RouzLiga 1FrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara