Nema Pukija, nema problema

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.10.18. | 09:11

Midtjiland od skoro ima novog trenera, kome će drugi meč na klupi biti protiv Brondbija

Novi trener, stare navike. Branilac titule u Danskoj ostao je nedavno neočekivano i neplanirano bez kormilara Jesa Torupa, koji je rešio da promeni zemlju i potraži novi izazov. Tvorac šampionskog tima iz protekle sezone preuzeo je belgijski Gent, a u taboru Vukova odlučili su se za Keneta Andersena, koji je u stručnom štabu Midtjilanda od 2010. godine. Zato i nije bilo trzavica na njegovom debiju...

Večeras je pred Andersenom daleko veći izazov nego što je to bio Nordsjiland. Svakako ne treba nipodaštavati visoku pobedu u gostima (1:4), ali okršaj sa Brondbijem na zatvaranju 14. runde Superlige definitivno je derbi kola i, ako je suditi po prošlosezonskim dvobojima, ozbiljan izazov za Vukove. Momci iz predgrađa Kopenhagena vodili su veliku bitku sa Midtjilandom za titulu, na šest okršaja protekle sezone ostvarili su četiti pobede, ali je tim iz Herninga bio bolji onda kada se odlučivalo. Sada je ekipa Aleksandera Cornigera daleko od borbe za titulu, lider Kopenhagen je 13 bodova daleko, a glavna napadačka opcija Temu Puki letos je napustio klub. Za razliku od Brondbija, Vukovi su aktivni u nameri da odbrane krunu i imaju priliku da se pobedom vrate na lidersku poziciju.

Izabrane vesti

Jedno je sigurno, golove treba očekivati. Brondbi je igrao GG na deset vezanih mečeva u svim takmičenjima, a zanimljivo je da je zatresao mrežu na svakom od prethodnih 21 ligaških gostovanja. S druge strane, Midtjiland je postigao dva gola na 18 od proteklih 21 utakmica na svom stadionu, a svaki od tih duela okončan je sa 3+. Pritom, nema ubitačnog Pukija, pa je prednost svakako na strani domaćina.

DANSKA 1 - 14. KOLO

Petak
Sonderjisk - Odenze 0:0

Subota
Horsens - Nordsjiland 3:3 (2:3)

Nedelja
Hobro - Vejle 1:0 (1:0)
Randers - Esbjerg 0:2 (0:2)
Kopenhagen - Orhus 4:2 (1:1)
Olborg - Vendsisel 0:1 (0:1)

Ponedeljak
19.00: (1,95) Midtjiland (3,45) Brondbi (3,60)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Danska 1DanskaTemu PukiMidtjilandBrondbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara