"Duel Gajića i Vukmirovića"
"Duel Gajića i Vukmirovića"

Nema šale sa Javorom, Čačak poklekao u derbiju Moravičkog okruga, Ivanjica zasela na čelo Superlige!

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.08.15. | 21:40

Voždovac odoleo na niškom Čairu

Duel Gajića i Vukmirovića"Ljuljaj, Javore", ponovo se ori po Ivanjici! Tim Aleksandra Janjića nastavio je da niže dobre igre i u velikom lokalnom derbiju u Čačku savladao Borac za 1:0 za ostanak na čelu tabele na kojem bi, mimo svih očekivanja, rame uz rame sa Javorom posle pet ligaških kola mogao da bude samo aktuelni šampion Partizan i to pod uslovom da usred Novog Sada dobije zahuktalu Vojvodinu.

Biće to derbi celog kola, ali ovaj susret koji se igrao u Čačku ima poseban značaj za stanovnike Moravičkog okruga u kome trenutno vlast, barem onu fudbalsku, drži baš Ivanjica. Zahvaljujući tandemu Igor StojakovićIvan Josović. Ovaj prvi se nije video tokom celog prvog poluvremena, ali je onda u 49. minutu jednim potezom rešio utakmicu. Bio je to pas koji je Josović oberučke prihvatio.
"Nije prijatno kad izgubiš utakmicu kod kuće. Bez Jovančiča škripalo je u vezi i videlo se da igrači nemaju energiju za ovu utakmicu. Uprkos upozorenju nismo sačuvali Stojakovića čiji je potez odlučio", mrzovoljno je komentarisao trener Čačana Nenad Lalatović.

Izabrane vesti

Mat u dva poteza i velika pobeda za Javor, koji posle četiri pobede u prvih pet kola noći usamljen na čelu tabele sa 12 bodova.
"Čekala se jedna greška na obe strane. Mi smo došli do željenog gola. a onda stegli u odbrani da bismo sačuvali prednost", kratko je Janjić sumirao utiske.

Detalj sa ČairaUsponu ka vrhu nadali su se i u Nišu, ali je Voždovac uspeo da odoli na sasvim solidno popunjenom Čairu i odnese bod za Beograd – 0:0.

Štaviše, Zmajevi mogu da žale i za celim plenom, pošto su u 40. minutu utakmice imali najbolju priliku na meču, ali je pokušaj Obiore Odite iskosa sa desne strane zaustavila stativa. Utisak je ipak da je i gostima prioritet bio da sačuvaju svoju mrežu netaknutom, a trener Radničkog Milan Rastavac će posle odlično obavljenog posla u sređivanju poslednje linije očigledno morati da se pozabavi napadač ofanzivnim delom tima, jer Nišlije imaju problem sa ekipama koje su pretežno defanzivno orijentisane.

Rastavac ipak nije sasvim nezadovoljan. On razmišlja dugoročno.
"Tvrda i zahtevna utakmica sa brzim kontranapadima protivnika koje je trebalo sprečavati. Prvi put se susrećemo sa ovakvom postavkom gostujućih igrača. Sa dosta pokretljivih igrača u zadnjoj liniji. Ali nisam nezadovoljan rezultatom. Potreban je kontinuitet u osvajanju bodova. Večeras je to bio jedan i okrećemo se nastavku prvenstva".

I kolega iz Voždovca Bratislav Živković imao je povoda za osmeh.
"Posle tri poraza jaka teško utakmica za nas. Bilo je jako teško motivisati igrače koji nisu zaslužili da izgube prethodne tri utakmice. Večeras smo gledali prilično dobar meč. Zahvaljujem publici kao i fudbalskom klubu Radnički na gostoprimstvu". 

Superliga, peto kolo:

OFK Beograd – Radnik 3:0 (1:0)
/Jovanović 9, Liščević 52, Subašić 73/

Rad – Mladost 4:2 (0:1)
/Mihajlović 50pen, 86, Arsenijević 52, Živanović 59ag - Gavrić 7, Jovanović 18/

Spartak – Jagodina 0:0

Crvena zvezda – Čukarički 3:1 (0:1)
/Ibanjez 56, 83pen Katai 88 – S. Srnić 19/

Borac – Javor 0:1 (0:0)
/Josović 49/

Radnički Niš – Voždovac 0:0

Početak kasnio na utakmici:
Novi Pazar – Metalac

Četvrtak:

20.00: Vojvodina – Partizan

(FOTO: Miroslav Jelisavčić i agencija Star Sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaSrbijaRadnički NišObiora OditaJavorIvan JosovićIgor StojakovićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara