""
""

Nemački zakoni - najbolji na svetu: Pet utakmica kazne neposlušnom treneru! Plus lova... Pa, ti opet glumi mangupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.16. | 15:34

Rodžer Šmit nadrljao zbog incidenta na utakmici sa Borusijom

E, zato su tu gde su. Na vrhu planete. Zato što se zna red. I što nema potrebe da se, kao kod nas, na primer, slučaj razvlači kao pita po raznim komisijama. Nego, brzopotezo, direktno I konkretno.

Rodžer Šmit kažnjen je pet utakmice zabrane vođenja ekipe (dve uslovno), zbog incidenta na nedeljnom meču 23. kola Bundeslige između njegovog Leverkuzena i Dortmunda (0:1). Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Nemačke odrezala je kaznu od tri meča, uz dodatak da će - ukoliko biši trener Salcburga do kraja sezone napravi isti ili sličan prekršaj - kazna automatski da se produži za još dva.

Izabrane vesti

Zasad je izvesno da će Šmit propustiti prvenstvene duele sa Majncom, Verderom i Augzburgom, kao i da će u kasu FS Nemačke morati da ubaci 20.000 evra.
Za vreme kazne, treneru neće biti dozvoljen ulazak na stadion i kontakt sa ekipom. Sankcija važi 30 minuta pre početka i traje 30 minuta po završetku svaka od naredna tri meča. U tom periodu trener ne sme da bude na stadionu, u svlačionici ili tunelu. Štaviše, ne sme na direktan ili indirektan način da kontaktira sa ekipom ili saradnicima“, precizno je obrazloženo u pismu Disciplinske komisije.

Sve zbog tga što se Rodžer Šmit pravio mangup, odbijajući da se preseli na tribine, pošto ga je arbitar Feliks Cvajer isključio posle gola Dortmunda na Baj areni, smatrajući da je preterao u primedbama na račun sudija, pa je sudija - kad ovaj nije hteo da ga posluša - prekinuo meč na devet miinuta.

Za nauk svima.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

Rodžer ŠmitNemackaFeliks CvajerEvropaBundesligaBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara