Nemanja Ilić oduševio u Barseloni, Ćavi Paskval prezadovoljan

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.02.19. | 19:08

Srpski reprezentativac ostavio dobar utisak nakon prvih treninga u Barsi

Dočekala je Srbija da nakon punih jedanaest godina i legendarnog Dragana Škrbića vidi sunarodnika u dresu Barselone. Kapiten reprezentacije Srbije i rukometaš Tuluza predstavljen je i zvanično kao novo pojačanje katalonskog giganta, gde će provesti ostatak sezone kao pozajmljeni igrač

Prema informacijama lokalne štampe, Nemanja Ilić je odradio prve treninge u novom klubu i prosto oduševio celu organizaciju svojim profesionalizmom, ponašanjem i zalaganjem. Osim novih saigrača, Ilić je poseban utisak ostavio na bivšeg igrača, sada trenersku legendu Barselone Ćavija Paskvala. Strateg najtrofejnijeg evropskog rukometnog kluba je prezadovoljan onim što je dosad video od Ilića i nije krio da je to upravo igrač kakvog je želeo.
"Već je spreman da igra punim ritmom, nema nikakav strah, znamo da će nam pomoći da pobeđujemo. Biće mu potrebno vreme da se adaptira, ali imaće veliku pomoć od saigrača koji su ga dočekali raširenih ruku. Ilić je igrač koji mi se oduvek sviđao, bio je naša opcija i letos, a i sada je ispunio sve naše zahteve. Nikada nije lako birati igrača u ovoj fazi sezone. On je vrlo brz, snažnih ruku i ima vrelu balkansku krv kakva nam je potrebna u timu", rekao je Paskval.

Izabrane vesti

Posle svih pohvala koje je dobio, Ilić je istakao da je spreman za veliki izazov u Barseloni.
"Uradiću sve što je potrebno, kao da sam ovde godinama. Daću sve od sebe za ovaj klub i ne plaši me izazov", poručio je levokrilni rukometaš.

Ilićev debi zakazan je za subotu, kada će Barselona gostovati Vespremu (17.30) u okviru rukometne Lige šampiona.
"Igrao sam Ligu šampiona s Partizanom, vrlo je jako i drugačije takmičenje od ostalih. Zato moramo da se borimo za titulu".

Podsetimo, Ilić je u Barselonu stigao iz Tuluza kao zamena za povređenog danskog reprezentativca Kaspera Mortensena, koji je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Nemačkoj doživeo oštećenje meniskusa.

Foto: Reuters


tagovi

Nemanja Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara