""
""

Nervozni Lebron gledao saigrače preko nišana zbog statistike, Mirza rešetao, Durantula 30 x 30+... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.02.14. | 09:57

Neverovatne scene na utakmici Majamija gde se Džejms ljutio na saigrače Vejda i Alena koji su mu „ukrali“ skokove za prvi tripl-dabl u sezoni. Spektakularna završnica u Pepsi centru, maestralna partija Tonija Parkera

Oklahoma nije imala milosti, Kevin Durant je opet podesio paljbu na rafalno. Kako i ne bi kada je rival bio dužnik Memfis koji ih izbacio iz prošlosezonskog plej-ofa.

Izabrane vesti

Nakon što je pre nekoliko dana prekinuo niz od 12 uzastopnih mečeva na kojima je ubacivao 30 i više poena, popularni Durantula se opet vratio u stari ritam. Zatrpao je koš Grizlija sa 31 poenom, imao i po osam asistencija i skokova. Bio je to 30- put u sezoni da je na meču postigao 30 i više poena. Sjajno ga je pratio Ibaka koji je dodao 21 koš i 12 uhvaćenih lopti. Grizliji su pogodili samo dve trojke, najefikasniji igrači su im bili Gasol i Rendolf sa po 13 koševa.

Lebron Džejms je opet bio sjajan i u tandemu sa Dvejnom Vejdom nosio Majami do pobede, ali mu je opet izmakao prvi tripl-dabl u sezoni. Protiv Detroita je ubacio 24 poena, imao 11 asistencija i osam skokova, dok se Vejd zaustavio na 30 ubačenih koševa što mu je jedna od najboljih partija u sezoni. Namerno ističemo da je Lebron izvisio za tripa dabl jer se videlo koliko mu je stalo da dođe do njega. Vejd mu je četiri minuta pre kraja pokupio skok ispred nosa i čak morao da mu se izvinjava za to, a samo minut kasnije mu je i Rej Alen „ukrao“ još jedan skok što je žestoko iznerviralo Lebrona koji nije hteo ni da trči u kontru. Upravo ta dva skoka su mu falila za tripl-dabl...  

Prvi put posle četiri godine, Vašington ima više poobeda nego poraza u sezoni. Vizradsi su na pozitrivan bilans izašli zahvaljujući trijumfu nad Portlandom kojem je to bio četvrti uzastopni gostujući poraz. Džon Vol sa 22 i Trevor Ariza sa 20 poena su predvodili Vizardse do pobede, Jan Veseli za šest minuta u igri nije postigao nijedan koš. Kod Blejzersa su po običaju bili najbolji Lilard (25 poena) i Oldridž (20), ali ih je očajna igra u trećoj četvrtini koštala poraza.

Indijana nastavlja da melje rivale i suvereno drži prvo mesto na Istoku. Sinoć su pregazili slabašni Orlando i serijom 18:1 u trećem kvartalu rešili pitanje pobednika. Timska igra Pejsersa se opet pokazala kao najveći kvalitet ovog tima. Rasporedili su koševe: Grejndžer je ubacio 16, Stivenson i Džordž po 15, Votson 12, Skola 10...

Spektakularna trojka Rendija Foja u poslednjem sekundu meča donela je Denveru pobedu nad Klipersima kojima nije pomoglo ni 36 poena Blejka Grifina. Partiju karijere za Nagetse je pružio Kenet Farid koji je ubacio 28 poena i 11 skokova, a Taj Louson je ubacio poen manje.

Posle serije poraza, Bruklin Nesti su se vratili na pobedničku stazu. Doduše, nije im ni bilo teško pošto im je rival bila očajana Filadelfija koja je poražena na 13 pod poslednjih 16 mečeva. Pol Pirs je ubacio 25 poena, Deron Vilijams 21, a Mirza Teletović 20 od čega je bilo pet trojki, a posebno je bila spektakularna jedna sa osam metara.

Maestralna partija Tonija Parkera je donela pobedu Sparsima u Nju Orleansu. Francuz je 21 od svoja ukupno 32 poena ubacio u poslednjoj četvrtini, dodao devet asistencija i bio najzaslužniji što je San Antonio prestigao vođstvo Pelikana od 14 poena razlike.  

NBA, rezultati:
Vašington – Portland 100:90
Indijana – Orlando 98:79
Bruklin – Filadelfija 108:102
Majami – Detroit 102:96
Milvoki – Njujork 101:98
Nju Orleans – San Antonio 95:102
Oklahoma Siti – Memfis 86:77
Dalas – Klivlend 124:107
Denver – LA Klipers 116:115
Juta – Toronto 79:94
Sarkamento – Čikago 99:70

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaMirza TeletovićMajami HitLebron Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara