"Fakundo Monteserin nije mogao da veruje"
"Fakundo Monteserin nije mogao da veruje"

Neverica! Hobotnica Kasali gurnuo Argentinu na ivicu ambisa, osmina finala sada joj zavisi od Katara i Mjanmara?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.15. | 09:26

Austrija odolela prvim favoritima za titulu na Svetskom U20 prvenstvu. Gana prva u Grupi B posle pobede nad nesrećnom Panamom

Fakundo Monteserin nije mogao da verujeDoputovali su na Novi Zeland uz pompu. Sa Simeoneom juniorom, Anhelom Koreom i ostatkom lude družine očekivalo se da će se Argentina prošetati kroz grupnu fazu takmičenja i naslovu najboljeg u Južnoj Americi uz nekoliko spektakularnih partija u finišu turnira pripojiti i titulu planetarnog prvaka. Avaj. Samo 2:2 protiv Paname na startu, pa poraz od Gane i za verovatni kraj remi bez golova sa Austrijom posle kojeg Argentincima ostaje samo da gledaju u nebu i mole se za milost svevišnjeg.

Tino Kasali, 19-godišnji golman bečke Austrije, nije im pružio to zadovoljstvo. Skidao je mladi čuvar austrijske mreže sve što je išlo ka njemu. A išlo je mnogo toga. Gaučosi su naime igrali viktorije pred protivničkim golom, lopta je prema zvaničnoj statistici 71 odsto vremena provela u njihovim nogama, čak 27 šuteva išla su ka Kasaliju, 10 u okvir njegovog gola. Nije vredelo. Kasali je začarao mrežu i ostavio Argentince da se klate na ivici ambisa.

Izabrane vesti

Posle tri meča grupne faze četa Umberto Grondone kraj imena ima samo dva boda. Manje no što već posle dva kola imaju trećeplasirane ekipe u grupama D, E i F. Jedina nada da Argentina prođe dalje jeste da joj se poklope rezultati u Grupama A i C. U prevodu da Novi Zeland i Mjanmar, odnosno Senegal i Katar odigraju nerešeno. Samo tako će se Argentina ušunjati među četiri najbolje trećeplasirane ekipe za turniru.

Austrija ide dalje sa drugog mesta, na prvom je Gana, koja je uspela da u dramatičnom meču sa upornom Pananom izbori minimalac od 1:0 zahvaljujući solo partituri Emanuela Boatenga u 82. minutu.

I pre toga Gana je bila bolji tim na terenu, braća Samjuel i Bendžamin Tete pretili su u uvodnim fazama meča, ali se posle Boatengovog pogotka Panama opasno uzjogunila. Prvo je Hesus Araja uzdrmao prečku, da bi zlatnu priliku propustili u 89. minutu kada se Fidel Eskobar, čovek koji je prethodno iznudio penal, okliznuo baš pre no što će šutirati sa kreča.

Grupa B:

Austrija - Argentina 0:0

Panama - Gana 0:1 (0:0)
/Boateng 82/

Konačna tabela: Gana 7, Austrija 5, Argentina 2, Panama 1...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tino Kasaireprezentativni fudbalPanamaNovi Zeland 2015MundijalitoGanaAustralijaArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara