""
""

NHL: Bruinsi osvojili Otavu, šampion srušio Kalgari

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.03.13. | 11:45

Boston posle penala slavio nad Senatorsima, dok su aktuelni šampioni popravili šanse da obezbede mesto u plej ofu

 

Izabrane vesti

Po običaju, ponedeljak je bio siromašan utakmicama u najjačoj hokejaškoj ligi sveta. Odigrana su samo dva meča, a kao pobednici su izašli Boston i aktuelni šampiona Los Anđeles Kingsi.

U poslednje vreme veoma slabi Otava Senatorsi su doživeli neuspeh protiv Boston Bruinsa. Boston je u proteklih osam dana imao polovičan učinak protiv kanadskih timova i tri pobede u nizu pre susreta sa Senatorsima. U takvom raspoloženju doputovali su Otavi koja je u poslednjih pet susreta došla tek do jedne pobede. Utakmica je krenula odlično za domaće koji su ovogodišnjim prvencem Letendrea poveli već u prvom minutu susreta. Taris je udvostručio vođstvo Kanađana, ali su Tornton i Pejl poravnali, pa je izvođenje kaznenih udaraca odlučilo pobednika. U četvrtoj seriji izvođenja Bruinsi su preko Davida Krejčija uspeli da osvoje oba boda i učvrste dobru poziciju na tabeli.

Aktuelni šampioni Kingsi su u prilično izjednačenoj utakmici sa Flejmsima ipak upisali nova dva boda i tako se približili trećeplasiranoj Minnesoti u zapadnoj konferenciji. Los Anđeles je trenutno na četvrtom mestu zapadne konferencije, ali ga samo tri boda deli od zone koja ne vodi u doigravanje.

NHL:
Otava – Boston 2:2 (2:1, 0:1, 0:0)              
Los Anđeles – Kalgari 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

(FOTO: Action images)


tagovi

Boston BruinshokejKalgari FlejmsKanadaLos Anđeles KingsNHLOtava Senators

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara