""
""

NHL: U Njujorku se igrao vaterpolo, Kuture i Pavelski razbili Kanađane

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.05.13. | 08:41

Dvojac San Hoze Šarksa postigao ukupno tri, a namestio isto toliko pogodaka za 3:0 u seriji, dok su Pingvini trijumfalno izašli iz jednog veoma zanimljivog meča sa Ajlandersima

 

Kad igraju Pingivni mečevi su uvek interesantni! Tako je bilo i ovaj put, kad je tim iz Pitsburga stigao do brejka u Njujorku, pošto je savladao Ajlanderse posle kiše golova, a rezultat je više podsećao na vaterpolo susret nego na hokejaški – 5:4.

Izabrane vesti

Kris Kunic pretvorio je pauer plej u pogodak u produžetku za veliku radost Pingvina i 2:1 u seriji Istočne Konferencije.

Ajlandersi su početkom prvog perioda vodili sa 2:0, međutim, uporni gosti su uspeli da preokrenu rezultat do kraja i povedu sa 3:2, što je bio jasan znak da se sprema velika borba do poslednje sekunde. Pingvini su sve do treće deonice bili potpuno samouvereni i vodili glavnu reč, ali su Kajl Okposo i Džon Tavarez uspeli da izjednače rezultat i uvedu meč u produžetak, a jedan od junaka pobede gostiju bio je Sidni Krozbi, koji je upisao tri asistencije u drugoj utakmici posle jednomesečne pauze zbog loma vilice.

Kada dva igrača sama dobiju protivnika onda tu nešto nije kako treba. Džo Pavelski i Logan Kuture bukvalno su sami rasturili Vankuver Kanukse, pošto su zajedno postigli tri, a namestili takođe tri pogotka u pobedi rezultatom 5:2 (Pavelski dva pogotka i asistencija, Kuture dva pogotka i dve asistencije).

Ovom pobedom Šarksi su doveli šampiona Divizije Severo-zapad na korak od eliminacije već u prvoj rundi, pošto vode sa 3:0 u seriji.

NHL PLEJ-OF – REZULTATI

Njujork Ajlanders – Pitsburg Pingvins 4:5 (2:3, 0:1, 2:0, 0:1)

Minesota – Čikago 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 1:0)

Otava – Montreal 6:1 (1:1, 1:0, 4:0)

San Hoze – Vankuver 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)

(FOTO: Action Images)


tagovi

NHL plej-ofNjujork AjlandersPitsburg PingvinsSan Hoze ŠarksVankuver Kanuks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara