"Đoković supešan u drugom kolu"
"Đoković supešan u drugom kolu"

Ni problem sa preponom ga nije usporio: Đoković pregazio Luksemburžanina, čeka ga australijsko čudo od deteta! (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.15. | 17:55

Srbin savladao Žila Milera sa 3:0 u setovima (6:1, 6:4, 6:4)

Đoković supešan u drugom koluNovak Đoković nije imao poteškoća da savlada Žila Milera u drugom kolu Rolan Garosa (6:1, 6:4, 6:3), ali je imao poteškoće sa preponom desne noge, pa je zbog toga morao da zatraži pomoć medicinskog osoblja u drugom setu.

Prvi set je bio slika odnosa ova dva takmaca. Đoković je dominirao u svim segmentima igre što se najbolje može videti kroz rezultat prvog seta. U drugom delu je Luksemburžanin podigrao nivo igre, manje grešio, ali je Novaku dodatni problem pravila povreda pepone. On je zbog toga tražio pomoć medicinskog osoblja, jer je osećao bol pri iskoraku.

Izabrane vesti

 

 

A photo posted by SI Tennis (@si_tennis) on

 

Treći set je protekao u duhu prva dva. Brejk pri početku seta Novaka, zatim sigurna igra i održavanje prednosti. Zanimljiv detalj dogodio se u šestom gemu kada je Đoković gledajući loptu koja izlazi u aut refleksno postavio reket i zakačio lopticu. Samim tim naravno izgubio poen i dopustio protivniku dve brejk lopte. Na kraju, izgubio je taj gem, ali ubrzo dobio set i završio posao do kraja.

DOĐI DA TI ČESTITA ČIKA ZLATAN

Novak se tako očekivano plasirao u treće kolo jedinog grend slema koji se igra na šljaci, a tamo će ga čekati australijsko čudo od tenisera Tanasi Kokinakis. On je visok je 196 centimetara, igra desnom rukom i veoma je snažan. Odlikuje ga jak servis i isti takav forhend, dok mu je bekhend dvoručni. Grčkog je porekla, a tenisom se bavi od svoje sedme godine. Sigurno ozbiljniji rival od Milera.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žil MilerSrbijaRolan GarosNovak ĐokovićLuksemburgFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara