"Hari Kejn postiže gol"
"Hari Kejn postiže gol"

Nije bitna namera, bitno je da li si igrao rukom: Totenhem sa penala u 88. minutu do revanša u Lesteru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.16. | 19:03

Uzbudljiv meč na Vajt Hajt Lejnu - 2:2

Hari Kejn postiže golMančester junajted, Arsenal, Anderleht i Njukasl. Jedini timovi koji su ove sezone savladali Totenhem. Lester je bio blizu, vrlo blizu, ali nije idržao u tih poslednjih nekoliko minuta na Vajt Hajt Lejnu. Koncetracija je popustila Nejtanu Dajeru,  a sudija Robert Medli nije imao milosti, već je u 88. minutu zbog nenamernog igranja rukom svirao jedanaesterac koji je hladnokrvni Hari Kejn pretvorio u 2:2 za revanš na King Pauer stadionu.

Medli je očigledno pobornik one struje koja tvrdi da nije bitno je li bilo namere ili ne, već samo da li je lopta dotaknuta rukom. Pridržavao se pravila, iako je njegova odluka da pokaže na belu tačku izazvala velike proteste gostiju pošto je bilo očigledno da Dajer nije imao nameru. Ali jeste igrao rukom u kaznenom prostoru. Jeste penal. Strog, ali postojeći. Kejna to svejedno nije zanimalo. On je razmišljao samo o rezultatu. Smireno se prihvatio odgovornosti, Kasper Šmajhel je krenuo u pravom smeru, ali nije vredelo. Snažnim i preciznim udarcem Kejn je postavio konačnih 2:2.

Izabrane vesti

Rezultat kojim bi Pevci morali da budu zadovoljniji, iako su prvi stigli do gola još kada je Kristijan Eriksen u osmom minutu natrčao na odbitak posle odbrane Mihaela Vorma. Marćin Vasilevski je ubrzo izjednačio rezultat sačekavši korner sa desne strane na pravom mestu, da bi početkom drugog poluvremena Šinđi Okazakai kao katanom isekao odbranu Pevaca.

Tom Kerol se samo odbio o igrača koji je samo dva minuta ranije ušao na teren, Tobi Aldervajreld je jeftino naseo na Okazakijevu varku telom i ispao iz igre. Japanac je iz drugog pokušaja savladao Vorma i postigao lep gol.

Ispostavilo se, međutim, nije bilo dovoljno. Bez povređenog Džejmija Vardija, sa Rijadom Mahrezom na klupi Lester nije mogao više. Ali i ovo je sasvim dovoljno.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Šinji OkazakiPremijer ligaNejtan DajerLester SitiHari KejnFA kupEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara