""
""

Nije mi jasno zašto Benitez ne pruža šansu Mitroviću…

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.17. | 17:26

Legendarni fudbaler bi želeo da gleda Srbina više na terenu

Njukasl je dao samo 11 golova na 12 premijerligaških utakmica, četvorica napadača su dali samo pet pogodaka, ali Rafa Benitez ne želi ništa da menja. Španski stručnjak i dalje najviše veruje zemljacima Hoseluu i Perezu, ulogu džokera s klupe ima Dvajt Gejl, a jedini koji šansu dobija na kašičicu je Aleksandar Mitrović.

Izabrane vesti

Hoselu i Perez su bili starteri na 10 od 11 utakmica i uspeli su zajedno da postignu tek tri gola. Gejl je četiri puta bio starter, šest puta ulazio sa klupe i upisao jedan gol. Mitrović je samo tri puta dobio šansu sa klupe i dao je jedan pogodak.

U prošlom kolu protiv Njukasla je dobio šansu u poslednjijh dvadesetak minuta kada je sve već bilo gotovo. I posle toga priznao da ga strpljenje u Njukaslu polako napušta. Mnogima nije jasno zašto Mitrović tako malo igra kada već ni ostalim napadačima ne ide. Jedan od njih je i legendarni Arsenalov vezista Pol Merson.

Bivši engleski reprezentativac danas radi kao stručni konsultant na Skaj sportsu i u najavi meč Njukasl - Votford je veće šanse dao gostima. Uz konstataciju da bi Mitrović mogao da dobije veću šansu…
“Verujem da će Votford pobediti.  Gledao sam prošle nedelje Njukasl protiv Bornmuta, a Bornmut je imao neke zaiste dobre šanse. Votford je još bolja ekipa od Bornmuta, tako da… Nisam video mnogo od Njukasla u ofanzivi i zaista mi nije jasno zato Rafa Benitez ne pruža veću minutažu Aleksandru Mitroviću. On je neko ko ostavlja utisak kada je na terenu. Možda je Dvajtu Gejlu iza potreban baš neko snažan poput Mitrovića ko će maltretirati protivnike i omogućiti mu da iskoristi brzinu“, rekao je Merson.

Benitez je na potezu… 

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaPol MersonEngleskaAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara