""
""

Nije svake godine Novi Zeland: Sterilni Orlići ostali bez Prvenstva Evrope! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.16. | 16:26

Reprezentacija Francuske u Kragujevcu savladala naše omladince sa 1:0

Srpski fudbal neće moći da se kiti novim uspehom mlađih reprezentativnih selekcija. Nadali smo se i verovali da će „klasa 1997“ nastaviti neverovatnu nisku uspeha započetu još u Litvaniji pod vođstvom Ljubinka Drulovića, ali... Jednostavno Orlići nisu mogli ni do pozitivnog rezultata, a kamoli do pobede protiv fizički dominantnih Francuza. U Kragujevcu tim Branislava Nikolića našao se u loncu Galskih petlova – 1:0.

Znalo se da će Šaponjić, Jović i družina imati delikatan zadatak kako bi na plećke oborili ekipu Francuske. Videlo se od prvog minuta da će Orlići morati da budu hirurški precizni u slučaju da žele uspeh. A oni su umesto toga – bili sterilni. Odličnom defanzivnom taktikom gosti su totalno paralisali dotok upotrebljivih lopti ka Luki Joviću i Ivanu Šaponjiću... Tandem iz Benfike bio je odsečen od ostatka postave, mada bi sve bilo drugačije da je u 16. minutu Šaponjić za koji centimetar izbegao ofsajd zamku. Zastavica je podignuta gore, a Šaponjić je uzalud pogodio.

Izabrane vesti

Nisu nam Francuzi stvarali probleme kvalitetom, već dominantnim atletskim sposobnostima. Delovali su jače u duelu i brže što se moglo videti u nekoliko kontri. U prvom slučaju spasao nas je Milenković, pošto je viđen pogodak spasao akrobatskom intervencijom... Međutim u 41. minutu nije bilo spasa. Mbapea je dobio loptu na nekih 12 metara iskosa sa leve strane i pored uspavanog Milinkovića Savića smestio je u bliži ugao.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku. Delovali smo prilično impotentno u ofanzivi, nije bilo kontinuiranih napada koji bi mogli da slome vrat jakoj odbrani Francuske. Kada se na težak promašaj Luke Jovića „nakalemio“ i crveni karton vrlo problematičnog Lijanka Vojnovića znalo se da spasa nema. Na kraju je i Ivan Šaponjić pocrveneo. Za kraj relativno neuspešnog turnira.

Uostalom nije svake godine Novi Zeland...

 

SRBIJA – FRANCUSKA 0:1
/Mbape 41/

Stadion: Čika Dača

Gledalaca: 4000

Sudija: Robert Medli (Engleska)

SRBIJA: Milinković-Savić – Vojnović, Milenković, Stojanović, Zlatković – Špoljarić, Zličić – Senić, Duronjić – Jović, Šaponjić.

FRANCUSKA: Bernardoni – Kvateng, Diop, Oneguene, Teo – Tusar, Poha – Harit, Ougustin – Tiram, Mbape.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalLuka JovićIvan ŠaponjićFrancuskaEvropaBorko Duronjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara