Nije za najveće klubove, ali zaludeo je sve ostale: Atletiko, Valensija, Borusija, Vest Hem, Everton...

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.04.18. | 15:19

Jagma za francuskim napadačem

Jedan od trenutno najtraženijih napadača Evrope je Alasan Plea iz Nice. Momak koji već dve sezone u kontinuitetu rešeta mreže u Ligi 1 je zaludeo gomilu evropskih klubova. Ne onih iz top kategorije poput Reala, Bajerna, Mančester Junajteda ili Juventusa, već oni koji su kategorija ispod.

Spisku zainteresovanih klubova koji su bacili oko na Pleu se od danas priključio i Atletiko Madrid. A njihov njuh za golgetere ne treba potcenjivati. Simone se i dalje trudi da zadrži Grizmana, ali drugim okom gleda na tržište i traga za pojačanjem u napadu. Uostalom, Fernando Tores sigurno napušta klub, vrlo verovatno i Gameiro, a ako i Grizman ode u Barselonu, onda to znači da Simeone ostaje samo sa Dijegom Kostom i Koreom koji ove sezone igra nešto povučenije. Razumljivo je onda zašto Čolo želi Pleu.

Izabrane vesti

Brzonogog Francuza od španskih klubova želi i Valensija koja je počela da se raspituje mnogo pre Atletika, ali i tuce premijerligaša. Direktor Visente je nekoliko puta išao na mečeve Nice da gleda Pleu, a nedavno je to uradio i trener Marselino. Ranije se šuškalo da je i Sevilja zainteresovana, ali nije stigla nikakva potvrda za to...

Međutim, iz Engleske gotovo svakodnevno stižu vesti da neki premijerligaš želi Nicinog golgetera. Za Pleu su odavno zagrizli Lester, Njukasl, Vest Hem, Everton i Bornmut. Navodno je Vest Hem spreman da plati 30.000.000 evra za obeštećenje. A lokalna štampa u Nici danas piše da je u klub stigla i prva zvanična ponuda za kupovinu francuskog golgetera. Ponudu za Pleu je dostavila Borusija Menhengladbah, ali se ne otkriva visina te ponude.

Igrač je već najavio da bi voleo da se oproba u inostrantsvu i da će do kraja maja doneti odluku. Podugačka je red onih koji čekaju da prelomi...

(FOTO: Action images)


tagovi

Alasan Plea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara