"Veljko Paunović i Mijat Gaćinović"
"Veljko Paunović i Mijat Gaćinović"

Nije zlato sve što sija: Orlići, glavu gore!

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.07.14. | 10:17

"Ovo je nešto najlepše što mi se desilo u fudbalu... Ponosan sam na ove momke", kaže vođa U19 selekcije Srbije Veljko Paunović i ističe da su mnogi sadašnji reprezentativci na dobrom putu ka A timu

Veljko Paunović i Mijat GaćinovićPodvig generacije koju je vodio Ljubinko Drulović nije ponovoljen u Mađarskoj, ali selekcija Veljka Paunovića nema za čim da žali. Istina, mogla je da ne primi onaj gol protiv Nemačke, da iskoristi makar jednu od sijaset šansi u polufinalu sa Portugalijom u kojem je bila mnogo konkretnija napred... Međutim, U19 selekcija Srbije još jednom je osvetlala obraz srpskog fudbala, možda i sjajnije no što se to od nje očekivalo.

Stoga, sledeće godine na Novom Zelandu Srbija će prvi put učestvovati na U20 planetarnoj smotri. Podatak za diku. Selektor Veljko Paunović ponosan je na izabranike.
"Prezadovoljan sam odnosom mojih igrača prema obavezama i načinu igre na celom Evropskom prvenstvu. Ovo je nešto najlepše što mi se desilo u fudbalu, a mnogo sam prošao u igračkoj karijeri. Momci su bili sjajni, zahvaljujem im se za sve što su uradili tokom celog ciklusa. Verujem da javnost u Srbiji može da bude ponosna na njihove igre", sumirao je utiske Paunović posle turnira u Mađarskoj.

Izabrane vesti

Putešestvije Orlića zaustavljeno je u penal ruletu sa Portugalijom, ali sve ono što su mladi srpski fudbaleri rođeni 1995, 1996. i 1997. prikazali na kontinentalnom šampionatu daje nadu da srpskom fudbalu predstoje bolji dani.
"Napravili smo mnogo, prvi put u istoriji Srbije smo se plasirali na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. Napravili smo model koji treba slediti. Prevashodni cilja u mlađim selekcijama je stvaranje igrača za A nacionalni tim, a ovi igrači su na pravom putu da to i postanu".

Predrag Rajković u dresu Crvene zvezdeGolman Predrag Rajković, koji je u penal seriji skinuo jedan udarac rivala, dva puta imao loptu na ruci, ali nije uspeo da nadomesti promašaje tragičare Mijata Gaćinovića i Sergeja Milinković Savića, kratko je rekao da je sreća ovaj put okrenula leđa njegovom timu.
"Portugalci su ovog puta imali više sreće. Dva puta sam dobro procenio stranu, u koju će izvođači šutirati, ali nisam uspeo da odbranim još neki udarac. Tokom šampionata smo imali mnogo pehova, ali smo pokazali da imamo snažan mentalitet i bili blizu finala. Plasmanom na Svetsko prvenstvo smo ispunili primarni cilj i nadam se još boljim rezultatima na Novom Zelandu sledeće godine".

Tragičar Mijat Gaćinović mogao je samo da konstatuje da ga tokom celog turnira gol jednostavno nije hteo.
"To se videlo i prilikom izvođenja jedanaesterca. Ovog puta su Portugalci imali više sreće od nas i žao mi je što sam ovako završio takmičenje sa mojom generacijom. Izgubili smo na lutriji. Drago mi je što ćemo ponovo biti zajedno na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, gde ćemo imati šta da pokažemo".

Glavu gore Mijate! I svi ostali Orlići. Srbija se ponosi. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Sergej Milinković SavićVeljko PaunovićSrbija U19Srbijareprezentativni fudbalMijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara