"Marko Nikolić"
"Marko Nikolić"

Nikolić: Ne razapinjite Trajkovića, dovešćemo novog štopera!

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.08.14. | 12:45

„Nisam ja ovde na optuženičkoj klupi da pričamo o krivici, a ako uđemo u Ligu Evrope to će biti podvig“, ističe trener Partizana

Marko NikolićNije kriv samo Branislav Trajković, malo je i do Marka Nikolića. Dva dana posle eliminacije od Ludogoreca, trener Partizana je prihvatio odgovornost za još jedan neuspeli napad srpskog predstavnika na Ligu šampiona i poručio da ne želi da učestvuje u „medijskom razapinjanju“ štopera na čijem je angažmanu zimus upravo on insistirao.

Trajković je u sredu crvenim kartom sebi praktično zalupio vrata Humske 1, jer šef struke na njega više ne računa, a klub ga nije licencirao za mečeve Superlige, koja startuje sutra, uz podsećanje da crno-beli u nedelju (17.30) igraju sa Voždovcem na Vračaru.
Nemam ništa novo da dodam. Trajković je napravio veliku grešku, nedopustivu, prešao je crvenu liniju. Ne bi ga trebalo razapinjati, ne pada mi na pamet da u tome učestvujem, ovih dana će imati razgovor sa čelnicima kluba, videćemo kakav će biti rasplet“, rekao je Nikolić.

Izabrane vesti

Da li se osećate izdanim, pošto je Trajković činio greške u serijama otkako je stigao iz Vojviodine?
Nisam razočaran, nemam zbog čega, pogotovo izdanim... Da ne ulazimo duboko u detalje.... Neke utakmice je odigrao dobro, neke loše, kao i ostali igrači. Ponavljam: neću da učestvujem u medijskom razapinjanju. Sankcije koje sam izneo su jasne. Nisam ja ovde na optuženičkoj klupi da pričamo o krivici. Ne bih da Trajković bude odgovoran što se nismo plasirali. Nije on jedini krivac, odgovornost svi delimo, ja kao šef ispred svih njih“.

On je za kraj najavio da bi crno-beli, umesto Trajkovića, uskoro mogli da dobiju novog štopera.
Radimo već duže vreme na tome. Neka imena su se provlačila kroz medije. Očekujem realizaciju danas, sutra.  To je već bilo u javnosti. Na dobrom smo putu“.

Nikolić dodaje da mu smeta atmosfera kreirana u javnosti posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona i dodao da je, zbog toga, kako reče, prinuđen da brani fudbalere. No, priznaje svoj deo krivice.
„Odgovornost uvek postoji, ona je na treneru, izbor igrača, taktike... Jedini smo predstavnik Srbije u Evropi, u plej ofu, sa dobrim šansama da se u nju plasiramo. Radimo u teškim okolnostima, zato ću biti iza igrača... Stvara se negativan ambijent. Ako uđemo u Ligu Evrope to će biti podvig, znam zašto to govorim. To mišljenje ne može niko da promeni. Partizan ima dobru grupu momaka, koji će da odreaguju dobro na početku prvenstva, tražiti pobedu nad Voždovcem, za nas veoma bitnu u ovom momentu, kasnije i u Nišu, kako bismo dobro pripremili ambijent pred početak Lige Evrope“.

Upitan da li bi bio zadovoljan ishodom dvomeča sa ekipom iz Razgrada da je samo navijač, a ne trener, mladio stručnjak je odgovorio
Ja nisam navijač, ja sam trener... Znam kako, koliko radimo... Ovo je konferencija za početak prvenstva. U ovom trenutku je najbitnije da odigramo dobru utakmicu protiv Voždovca. Da li sam zadovoljan igrom? U obe utakmice smo bili blizu plasmana. Bili smo hendikepirani crvenim kartonom, a i takvi na trenutke opasni. Čvrsto branim momke zbog načina na koji igraju za Partizan, a okolnosti nisu lake. Mentalna čvrstina i zajedništvo je ono što mi imponuje, a u krajnjem slučaju zadovoljava i publiku, o čemu svedoči i podrška i aplauz“, rekao je Nikolć.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanSuperligaMarko NikolićBranislav Trajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara