"Marko Nikolić sa saradnicima i igračima Partizana"
"Marko Nikolić sa saradnicima i igračima Partizana"

Nikolić o blamaži, pobedi, nervozi, El Moniru, Đilasu...

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.02.17. | 09:51

Trener Partizana na meču sa nemačkim četvrtoligašem zamerio fudbalerima na netačnosti, a posle provere sa Koronom pohvalio ih zbog pametne igre

Marko Nikolić sa saradnicima i igračima PartizanaJedan meč za kritiku - drugi za pohvalu. Jedan za analizu, ne samo po fudbalskim parametrima, drugi kao skica kako bi mogao da izgleda Partizan na proleće.

Tako su izgledali crno-beli u sredu. Skoro ceo dan su proveli na terenu u Limasolu i pošto su doživeli blažamu u susretu sa nemačkim četvrtoligašem Kikers Ofenbahom (1:2) popravili su utisak pobedom nad poljskom Koronom (2:0).

Izabrane vesti

Marko Nikolić ne deluje kao čovek koji poseže za oštrim rečima, niti pada u euforiju, te razložno govori o prve dve provere na Kipru.
Što se prve utakmice tiče, ništa nije bilo kako bi trebalo: od termina, stanja terena, suđenja, a ponajmanje igre Partizana. Pre svega mislim na prvo poluvreme, u kome smo napustili naš model igre. Bilo je dosta eksperimenata, probali smo igrače na novim pozajmicama (Nemanja Miletić kao levi štoper, op. au), samo su četvorica od jesenas bila na svom mestu. To je uslovilo netačnost u igri, nedopustivu za Partizan. Kritike su dobili tamo gde je potrebno. U svlačionici“, rekao je Nikolić.

El MonirMada je ovdašnja javnost ogorčena, strateg Parnog valjka ima razumevanja za igrače. Posebno za novajliju Mohameda el Monira, nije se proslavio na poziciji levog beka, ali Libijac ima opravdanje.
„Nije dugo trenirao, propustio je pripreme u Sloveniji, svesno smo preuzeli rizk da odigrao 90 minuta, kako bi što pre pronašao formu, posle samo nekoliko treninga sa ekipom. Imamo strpljenja za njega“.

Osim dva primeljena gola, susret sa Nemcima obeželežila je i ogromna nervoza pojedinih igrača. Na primer, Leonarda. Brazilac je loptom gađao sudiju, psovao protivnika, a slično se ponašao i na susretu sa Koprom u Sloveniji, jesenas u proveri sa PAOK-om. Suviše često da bi bilo slučajno...
Nervoza je sastavni deo priprema. Samo početnik u ovom fudbalskom ili novinarskom poslu može da se bavi ovom temom“, smatra Nikolić.

Nervozni Leonardo u imao je šta da kaže sudijiZa razliku od fudbalera koji su u sredu prepodne izgledali kao početnici, oni koji su igrali u poponevnom terminu ostavili su bolji utisak.
Utakmica protiv Korone je bila ozbiljnija u svakom smislu. Partizan je igrao dobro za ovu fazu priprema. Mogli smo da dobijemo ubvedljivije, a jedina zamerka igračima na tom meču je što olako propuštamo velike šanse. Mada, moram da ih pohvalim za pametnu igru, u drugom poluvremenu nije došlo do osipanja linija tima“.

Nikoliću jedini problem sa provere sa Poljacima pravi povreda Milana Radina.
„Ne znamo još njenu težinu. Radi izvanredno na pripremama, spada u grupu igrača koji su čekali priliku. Možda nije ništa strašno“.

Đilasu je na pogotku čestitao OstojićStrateg Partizana je pohvalio učinak Vladimira Đilasa, iskusni špic je raspolaganju stručnom štabu, ali je pitanje da li će ostati deo prvog tima tokom prolećne sezone.
Za 15 minuta na terenu protiv Nemaca je dao gol. Za napadača je to dobro. Tačno zna svoje mesto u ovom trenutku, ponaša se kvalitetno. Deo je grupe. Potrebno je dobro da analiziramo i vidimo koliko je njegova uloga bitna za nas. Bez žurbe. Zasad, pohvale na Đilasov račun“.

Nikolić se osmehnuo kad su ga izveštači beogradskih medija u Limasolu pitali da prokomentariše objavu Valerija Božinova na društvenim mrežama kako mu nedostaju saigrači i da uskoro dolazi na Kipar.
To je lepo, Boža uvek ima poseban duh. Nisam se u sredu čuo sa njim, ni sa ljudima iz kluba. Obavićemo razgovor oko njegovog statusa“, dodao je strateg Partizana.

(FOTO: FK Paritzan)


tagovi

El MonirMarko NikolićFK PartizanSrbijaSuperligaVladimir Đilas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara