"Detalj sa meča Radničkog i Slobode"
"Detalj sa meča Radničkog i Slobode"

Niš dočekao prvo mesto na tabeli, otvorena sezona fudbala na krovu

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.08.13. | 20:52

Radnički sa 2:0 ispratio Slobodu sa Čaira, Voždovac i Jagodina podelili plen

Detalj sa meča Radničkog i SlobodeReal sa Nišave ponovo liči na ozbiljan klub. Istina, daleko od onog kojeg su se plašili i po Evropi, ali je Radnički posle dugo, ko zna koliko dugo, zaseo na čelo Superlige pošto je u četvrtom kolu Superlige pred tradicionalno dobro popunjenim Čairom savladao Slobodu sa 2:0 (0:0).

Pravi fudbalski ambijent u Nišu ulepšala je već dobro poznata orijentacija Slobode da se nadigrava sa rivalom, pa je Čair mogao da vidi otvoren fudbal u kojem su obe ekipe imale svoje šanse.

Izabrane vesti

Međutim, Užičane je nastavila da mori katastrofalna egzekucija (samo jedan gol u dosadašnja četiri meča uprkos napadačkoj igri), a sva igra čete Ljubiše Stamenkovića raspala se u 76. minutu kada je Radoš Bulatović presekao napad gostiju, povukao loptu maltene preko celog terena i pravovremeno uposlio Aleksandra Jovanovića koji je gađao same rašlje gola Dejana Rankovića.

Samo tri minuta kasnije svi snovi Slobode raspršeni su posle dobrog ubacivanja Saše Stojanovića iz kornera i realizacije Bulatovića za ispostavilo se konačnih 2:0 i prvo mesto na tabeli. Barem do sutra.
"Nisam iz kurtoazije govorio da je Sloboda vrlo kvalitetan protivnik. U drugom delu su uspeli da onemoguće našu pas igru, bili bolji protivnik, ali je iz jedne rekontre Bulatović lepo izneo loptu, asistirao ka kapitenu Jovanoviću, koji je postigao velemajstorski gol. Ipak, ne treba sada padati u euforiju", spušta loptu na zemlju trener Rada Dragoljub Bekvalac.

Ljubiša Stamenković je Nišlijama čestitao na pobedi u prelepom ambijentu.
"Previše smo bojažljivo delovali, posebno u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo videli rovovosku borbu, mogli smo i do vođstva, ali se sve preokrenuli posle gola Radničkog. Posle ih je ponela publika i usledila je overa pobede. Sve u svemu, ne mogu da budem zadovoljan".

Stadion na Voždovcu

Odlična atmosfera viđena je i na drugom meču igranom od 19 sati, s obzirom da je Dušanovac konačno dočekao otvaranje stadiona Voždovca na krovu tržnog centra.

Svečanost je na početku utakmice vezala noge igračima oba tima, ali je nastavak doneo ono zbog čega je više od 3.000 navijača i došlo na susret Voždovca i Jagodine.

Prvi gol na novom stadion je u 54. minutu postigao Milan Đurić, koji je odapeo strelu sa 20 metara i posle pogotka u pobedi nad Donjim Sremom nastavio malu seriju.

Međutim, nije to bilo dovoljno za tek drugu pobedu osvajača Kupa Srbije iz prošle sezone s obzirom da je Vladimir Đilas izdržao duel sa dvojicom čuvara i loptu prosledio do Nemanje Obradovića, koji je pogodio unutrašnji deo stative za remi na Dušanovcu.
"Mogu da budem jako zadovoljan, jer smo pokazali veliku želju. Ušli smo agresivno u meč, u prvom delu smo pokušali da izvučemo poslednju liniju Jagodinaca i igramo na kontre, u drugom smo napali, ali nas je malo isekao onaj neodbranjivi gol. Na kraju, rezultat koji je najrealniji s obzirom na sve što smo videli", rekao je Nenad Lalatović, koji je odgovorio i na pitanje zašto ne forsira igru sa dva napadača - Đilasom i Ognjenom Ožegovićem.
"Razmišljao sam o tome. Da smo ostali u Prvoj ligi Srbije, kao što je trebalo, sigurno bi bilo tako. Ovde smo, ipak, novajlije i moramo da budemo oprezni".

Kolega iz Jagodine Mladen Dodić svejedno je ocenio da na Voždovcu nikome neće biti lako.
"Ja sam se nadao da nećemo da igramo na Voždovcu, već na Vračaru. Pre svega zbog veštačke trave zbog koje nikome neće biti lako ovde. Ali, kad je već ispalo ovako, moram da kažem da mi je drago što smo imali priliku da otvorimo ovaj objekat, koji je prava retkost u Evropi. Pali  su lepi golovi i mislim da je publika otišla kućama zadovoljna".

SUPERLIGA – 4. kolo:

Novi Pazar – OFK Beograd 2:0 (1:0)
/Lazarević 40, Arsenijević 62/

Spartak – Javor 0:2 (0:1)
/Veselinović 4, Dražić 65/

Donji Srem – Napredak 1:3 (0:1)
/Veselinović 52ag - Gavrić 17, Regan 72, Mirosavljević 85/

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Kasalica 16, Dauda 88/

Voždovac – Jagodina 1:1 (0:0)
/Obradović 62 - Đurić 54/

Radnički Niš – Sloboda 2:0 (0:0)
/Jovanović 76, Bulatović 79/

Nedelja:

19.00: Čukarički – Vojvodina
19.00: Partizan – Rad


tagovi

Aleksandar JovanovićJagodinaMilan ĐurićNemanja ObradovićRadnički NišRadoš Bulatovićsloboda užiceSrbijaSuperligafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara