""
""

Nisam imao ni za hleb, a kamoli da gledam Premijer ligu na televiziji

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.16. | 19:00

Keleči Ihenačo otkrio potresne detalje iz svog privatnog života

Vikendi u Nigeriji skoro da su svi isti. Stotine muškaraca, žena i dece sede pokraj televizora i pokušavaju da uhvate prenos neke od utakmica engleskog fudbala.

Izabrane vesti

Tako će biti i ovog vikenda, posebno u nedelju kada će se Čelsi i Mančester Siti susresti u petoj rundi FA kupa, a cela Nigerija će navijati za svog zemljaka - napadača Građana Kelečija Ihenača

Uprkos činjenici da će biti hiljadama kilometara udaljeni od Stamford Bridža, verni navijači ovog fudbalera iz Imoa, nigerijske državice u kojoj je fudbaler rođen, platiće po 50 naira – odnosno 20 penija, da se skupe oko televizora sa nadom da će ga gledati u akciji. To su pravi srećnici.

Kao klinac, Ihenačo nije bio toliko srećan, a u prvom velikom novinskom intervjuu od kako je eksplodirao u dresu Građana, 19-godišnji napadač je otkrio koliko je teško živeo. Odgajen u takozvanoj „dolini sirotinje“, bio je jedan od najzapuštenijih dečaka, a nije imao ni 20 penija da plati kako bi gledao fudbal.
„Nismo imali para. Možda bih samo posle utakmice čuo rezultate i strelce i to je bilo to. Uglavnom bih ostajao kod kuće i igrao fudbal na ulici, a drugari bi kasnije došli kod mene i ispričali mi šta se dešavalo na utakmicama koje sam propustio. Nismo imali televizor u kući“, otkrio je Iheančo.

Nigerijac je tokom razgovora bio tih, nije isprva želeo da priča o teškom detinjstvu i odrastanju, ali se kasnije otvorio i objasnio da je njegova siromašna porodica novac trošila na hleb, umesto na luksuzne stvari kao što je bio televizor.
„Ponekad sam gledao špansku ligu, jer je bila jeftinija, možda 30 naira. Ali, Premijer liga je koštala 50. Povremeno bih gledao Premijer ligu kada bih imao para, a kada nisam imao, odlazio sam tamo gde se gledala i molio ih da me puste unutra. Čak sam se nekoliko puta ušunjao da gledam samo drugo poluvreme, pa sam platio pola cene.“

Muke iz tog perioda razvile su ljubav prema Barseloni.
„Navijam za taj klub jer sam uglavnom gledao špansku ligu. Video sam Jaju Turea kako je igrao za Katalonce… A sada ja igram s njim u istom timu. To je ostvarenje sna. Znam da moram da budem svoj čovek, ali Jajin uticaj u Africi je ogroman. Učinio je dosta stvari za taj kontinent, a ja se nadam da ću u budućnosti učiniti slično“, zaključio je Keleči Ihenačo.

Pratite MOZZART i na zvaničnoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaMančester SitiKeleči IhenačoEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara