Ništa regionalno u idealnoj petorci regionalne lige: Dva Amerikanca, Australijanac, Gruzin i Grk

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.19. | 13:52

Bez ijednog igrača sa teritorije bivše Jugoslavije

Treneri timova u regionalnom takmičenju, navijači i komisija ABA lige su izabrali pet igrača koji su ove sezone ostavili najveći trag na parketima širom bivše Jugoslavije. A tamo nijedan „naš“ - sve sami stranci... I svih pet igrača dolazi iz timova koji su ove sezone obezbedili učešće u plej-ofu u kojem će se svi boriti za sveti gral i odlazak u Evroligu.

Ocenu su, kao što smo pomenuli, za svakog igrača dali treneri, navijači i komisija ABA lige. Naravno, nema svaka brojka istu težinu, pa najviše vredi reč trenera (60%), potom navijača (30%), a tek na kraju dolazi komisija (10%).

Izabrane vesti

Goga Bitadze je igrač koji je dobio ubedljivo najbolju prosečnu ocenu od svih ostalih igrača koji su se našli u konkurenciji i zasluženo zaseo na čelo petorke. Gruzin je u toku sezone promenio tim i dobro se snašao u obe sredine, pa je od trenera dobio najviše ocene. Pokupio je gruzijski džin svaku nagradu koja se mogla uzeti - bio je proglašen za najkorisnijeg igrača oktobra, kao i nedavno odigranog 21. kola, a na kraju je proglašen za „zvezdu u usponu“ regionalne lige. Među navijačima nije bio baš najpopularniji, pošto je Džok Lendejl završio ispred, a tu se uglavio i Aleks Renfro. Samo je Australijanac međutim od Partizanovog dvojca završio u idealnom timu.

Lendejl je bio jedan od ključnih igrača tima koji sa klupe predvodi Andrea Trinkijeri. Nije sjajni košarkaš blistao samo u regionalnom takmičenju, malo je nedostajalo da odvede Partizan u četvrtfinale Evrokupa na megdan Valensiji, ali spletom nesrećnih okolnosti crno-beli će morati da se zadovolje učešćem u plej-ofu ABA lige. Brzo je ostvario sjajnu vezu sa crno-belom tribinom, a njegova zakucavanja su ove sezone stalno dizala Halu „Aleksandar Nikolić“ na noge. Prosečno je beležio skoro 13 poena po utakmici uz visok indeks korisnosti – 16.

Crvena zvezda takođe ima svoje predstavnike u timu – Džo Reglend i Stratos Perperoglu su zauzeli svoje mesto u najboljoj petorci. Reglend je ove sezone prosečno beležio 10,9 poena uz šest asistencija, dok je Grk takođe prosečno imao dvocifren učinak sa 10,2 poena po susretu. Uzdaće se crveno-beli u ovaj dvojac i u plej-ofu ABA lige i nadaće se da će uspeti da pokore Partizan na prvom koraku ka ponovnom plasmanu u Evroligu.

Svoje mesto u idealnoj petorci našao je i jedan igrač Cedevite - Džejkob Pulen je igrama ove sezone apsolutno zaslužio da ponese ovo laskavo priznanje. Sokići nisu najbolje počeli ovu sezonu u regionalnom takmičenju, ali su dolaskom Pulena dobili „džekpot“. Bez njega, teško da bi Cedevita regularni deo sezone završila na tom drugom mestu.

Foto: ABA liga


tagovi

Goga BitadzeDžejkob PulenAleks RenfroStratos PerperogluDžo Regland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara