""
""

No Jokić, no party! Lenard poteže brže od Vestbruka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.02.17. | 08:49

Drama u Torontu, a pobedu Reptorsima protiv Nju Orleansa doneo je Kajl Louri

Srpski centar Nikola Jokić zbog problema sa povredom nije igrao za Denver Nagetse na gostovanju kod Los Anđeles Lejkersa i to je tim iz Kalifornije iskoristio na najbolji mogući način. Slavni klub na svom terenu je slavio sa 120:116 i došao do tek 17. pobede ove sezone.

Izabrane vesti

Zvezda večeri ovaj put bio je D’Anđelo Rasel, plejmejker koji se vratio na teren posle tri meča pauze i pružio je odličnu partiju sa rekordom karijere od 10 asistencija. Na to je dodao i 22 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Zahvaljujući njemu, Niku Jangu koji je ubacio 23 i Luu Vilijamsu sa 21 poenom, Lejkersi su uspeli da prežive „pakao“ poslednje četvrtine u kojem je Denver pokušao da napravi preokret i odbrane pobedu.

Da stvar bude značajnija po Rasela, on je u u poslednjih 50 sekundi prvo pogodio sa poludistance, a onda je iskoristio i oba slobodna bacanja u trenucima u kojima se lomila utakmica.

Valja napomenuti i da je hrvatski centar Ivica Zubac imao sasvim dobru partiju sa 17 poena i šest uhvaćenih lopti.

Najefikasniji kod Denvera bio je Vilson Čendler sa 26 poena, a još jednu veoma dobru rolu imao je Kenet Farid sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 17 skokova. Od toga je čak 14 sakupio samo u prvom poluvremenu, a u cela ekipa Lejkersa je u tom periodu uhvatila ukupno 20 lopti!

Rasel Vestbruk igra fanstastično ove sezone, ali stari trenerski lisac Greg Popović i njegovi San Antonio Sparsi ipak su našli način da zaustave i njega i ekipu Oklahoma Sitija u još jednom južnjačkom derbiju. Sparsi su na svom terenu ubedljivo slavili sa 108:94.

Bio je to i revolveraški obračun Kavaja Lenarda i Vestbruka, a brže i bolje potegao je košarkaš San Antonija. Lenard je utakmicu završio sa 36 poena, osam skokova i četiri asistencije, dok je Vestbruk zabeležio 27 poena, 14 asistencija i šest uhvaćenih lopti.

Ipak, ima nešto zbog čega će trofejni stručnjak moći da kritikuje svoje igrače, jer su Sparsi još jednom ove sezone dozvolili rivalu da veoma brzo istopi njihovo ubedljivo vođstvo.

Imao je tim iz Teksasa u trećoj četvrtini ogromnih 18 poena prednosti, ali je za nekih šest minuta Oklahoma taj deficit spustila na samo tri poena. Nije Popović, međutim, tražio tajm-aut u toj situaciju.
“Samo sam ih pustio. Ponekad ekipa tako nauči važnu lekciju i izbori se sama. Pustim ih da ostanu na terenu i sami shvate šta se dešava. Danas su to dobro uradili, ali ne sviđa mi se što se takve stvari dešavaju. Iskidaše mu živce, ali smo uspeli“, rekao je Popović posle meča.

Njegova ekipa upisala je prvu pobedu posle dva vezana poraza, a pored Lenarda jedini igrač sa dvocifrenim košgeterskim učinkom kod Sparsa bio je Lamarkus Oldridž sa 25 poena.

U timu iz Oklahome dabl-dabl učinak imali su i Domantas Sabonis (13 poena i 10 skokova) i Stiven Adams (16 poena i 12 skokova). 

Veoma zanimljivo bilo je u Torontu gde su domaći Reptorsi tek posle produžetka savladali Nju Orleans sa 108:106. Junak pobede Reptorsa koji su igrali bez povređenog Demara Derozana, bio je Kajl Lori koji je 4,3 sekunde pre kraja produžetka postigao odlučujući koš.

Tokom celog meča Lori je igrao zaista dobro, završio ga je sa 33 poena i 10 asistencija. Istakao se i litvanski centar Jonas Valančijunas sa 20 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Gostima iz Lujzijane nije pomoglo ni 30 poena Džejrua Holideja, kao ni dabl-dabl ostvarenja Entonija Dejvisa koji je sakupio 18 poena i 17 skokova. 

NBA rezultati

Toronto - Nju Orleans 108:106
Vašington - Njujork 117:101
Hjuston - Sakramento 105:83
San Antonio - Oklahoma 108:94
Portland - Šarlot 115:98
LA Lejkers - Denver 120:116

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dianđelo RaselDenver NagetsEntoni DejvisGreg PopovićIvica ZubacJonas ValančijunasKavaj LenardLamarkus OldridžLos Anđeles LejkersNBA ligaNikola JokićNju Orleans PelikansRasel Vestbruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara