""
""

NOKAUT! Ovo što igra Italija zove se ratnički fudbal! Šampion je potučen do kolena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.06.16. | 19:51

Azuri na fantastičan način obezbedili plasman u četvrtfinale - 2:0

Italija je ovo Evropsko prvenstvo doživela kao izlazak fudbalski front, a kada se tako pripremite za učešće na velikoj sceni svakakva čuda su moguća. Za jedno veliko čudo u potpunosti je spreman ratnički sastav, koji predvodi vojskovođa Antonio Konte. Iako tehnički inferiornija, Italija je večeras demostrirala silu i održala pravi čas fudbala dvostrukom uzastopnom prvaku Evrope Španiji, pa apsolutno zasluženo odlazi u četvrtfinale, gde je očekuje još jedan veliki favorit za osvajanje turnira Nemačke - 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Iako je stroga i odgovorna defanziva nešto što ih je krasilo kroz istorju, ovaj Konteov tim je večeras u Parizu svim silama napao Špance, koje je od potpune kapitulacije u prvih 45 minuta sačuvao fantastični De Hea. Mladi čuvar mreže je na fenomenalan način branio svoju mrežu, zaustavljao sjajne pokušaje Gracijana Pelea i Emanuelea Đakerinija, ali u 33. minutu nije uspeo da pronađe rešenje.

Eder je uhvatio na spavanju golmana Mančester junajteda i Đerara Pikea, koji nisu uspeli najbolje da se dogovore oko postavljanja živog zida. Usledio je topovski udarac direktno u španskog golmana, koji je kratko odbio loptu, a na nju je naleteo Đorđo Kjelini i poslao je u mrežu. De Hea je tada, možda, zaspao na kratko, ali je i u drugom nastavku utakmice herojski čuvao svoju mrežu. Tako je bilo i u 45. minuzu kod pokušaja Đakerinija, ali i na početku drugog poluvremena, kada je u situaciji "jedan na jedan" ukrotio pokušaj Edera.

Španija je u prvom poluvremenu bila potpuno potučena, ali je u drugom počela da liči na tim, pa je potpuno zaboravljeni Đanluiđi Bufon znatno više morao da bude na oprezu. Pokušaji Morate i Adurica nagovestili su da bi Crvena furija mogla da opravda epitet i značenje svog nadimka. Italija nije imala snage da svih 90 minuta odigra u napadačkom ritmu, pa se u većem delu drugog poluvremena odlučila na odbranu svog gola i pretnje iz kontranapda, što je omogućilo Del Boskeovom timu da loptu stavi pod svoju kontrolu.

Već u poslednjih 15 minuta bilo je jasno da bi Španija mogla da dođe do izjednačenja. Svežu krv Furija je dobila tek ulaskom Lukasa Vaskeza, koji je opteretio levi bok Konteovog tima i 76. minutu namestio fenomenalan volej Andresu Inijesti. Ipak, i tada, baš kao i dva minuta kasnije, Đanluiđi Bufon je bio na visini zadatka, pa nije došlo do promene rezultata.

Poslednji trenuci utakmice protekli su u napadima sa obe strane. Rezervista Lorenco Insinje mogao je da reši pitanje pobednika pet minuta pre kraja utakmice, ali je De Hea ponovo bio na mestu. Konačno, najveću šansu za promenu rezultata imao je Đerar Pike u 90. minutu nakon greške Kjelinija, ali je njegov udarac čudesnom paradom Bufon. Kada su to promašili Španci, bilo je jasno da od produžetaka neće biti ništa, a to je samo minut kasnije potvrdio Gracijano Pele i nakon kontranapada Azura postavio konačan rezultat.

ITALIJA – ŠPANIJA 2:0 (1:0)
/Kjelini 33, Pele 90+1/

Stadion: Francuska u Parizu
Kapacitet: 81.338
Sudija: Čunejt Čakir (Turska)

ITALIJA (3-5-2): Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Florenci (od 84. Darmijan), De Rosi (od 53. Mota), Parolo, Đakerini, De Šiljo - Eder (od 82. Insinje), Pele.

ŠPANIJA (4-4-2): De Hea - Huanfran, Pike, Ramos, Alba - Buksets, Fabregas, Inijesta, Silva - Nolito (od 46. Aduric, od 81. Pedro), Morata (od 70. Vaskez).

(FOTO: Action images)


tagovi

Španijareprezentativni fudbalItalijaGracijano PeleEvropaeuro 2016Đorđo Kjelini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara