""
""

NOLE MELJE: Arrivederci Fabio, bonjour Monfis (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.10.13. | 14:30

Đoković se plasirao u četvrtfnale Šangaja, gde ga čeka Francuz koji je eliminisao Federera

Drugi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Šangaju, posto je rutinski savladao Italijana Fabija Fonjinija 2:0 (6:3, 6:3).

Đoković je u pohodu na odbranu titule nastavio da gazi tempom kojim je ostvario pobednički niz u Pekingu prošle nedelje, kada je maestralnom igrom u finalu savladao novog prvog tenisera sveta Rafaela Nadala.

Izabrane vesti

Prvi reket Srbije je matirao Fonjinija fokusiranom i posvećenom igrom, za koju Italijan nije imao pravo rešenje. Đoković je od starta duela gađao Fonjinijevo polje raznovrsnim udarcima, pojačavajući ritam iz udarca u udarac, čime je sistematski mleo odbranu protivnika.

Fonjini je u drugom setu pružio malo jači otpor, prva četiri gema trajala su koliko i ceo prvi set, ali Đoković nije dozvolio preokret, napravio je brejk u petom gemu i do kraja držao konce igre u svojim rukama, iskoristivši treću meč loptu.

Prvi reket Srbije će se za mesto u polufinalu boriti sa Francuzom Gaelom Monfisom koji je savladao Švajcarca Rodžera Federera 2:1 (6:4, 6:7, 6:3).

Đoković je dobio svih osam do sada odigranih mečeva sa Monfisom.

(FOTO: Action images)


tagovi

atpmastersNovak ĐokovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara