"Legendarni Džerard ispred transparenta u njegovu čast"
"Legendarni Džerard ispred transparenta u njegovu čast"

Nova formacija Liverpula i povređeni kapiten: Nije problem, možemo da pobeđujemo i bez Džerarda

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.15. | 11:10

„Osvajanje FA kupa bio bi savršen poklon za Stivena na rastanku od Enfilda“, smatra Alberto Moreno

Legendarni Džerard ispred transparenta u njegovu častIma li života posle Stivena Džerarda? Titralo je to pitanje na usnama navijača Liverpula posle objave legendarnog kapitena da na peto napušta Enfild roud i seli se u Sjedinjene Američke Države, a ako je suditi na osnovu rezultata koje su Crveni ostvarili bez njegove pomogći izgleda da je odgovor potvrdan.

Ekipa Brendana Rodžersa je lišena pomoći povređenog Džerarda zebeležila tri prvenstvene pobede i uključila se u konkurenciju za plasman u Ligu šampiona, pre dve sedmice salvadala je Kristal palas u FA kupu, a ako danas na svom terenu u četvrtfinalu istog takmičenja obori na pleća i Blekburn približiće se na samo dva koraka do osvajanja pehara u čuvenom takmičenju. Doduše, Crveni su u međuvremenu eliminisani iz Lige Evrope, međutim, pokazali su da bez Stivena Džerarda mogu da igraju i brže i efikasnije.
„Uvek je tužno kad je neko povređen, ali smo dokazali da možemo uspešno da igramo i bez Stivena. Pobedili smo nekoliko vezanih utakmica i napredovali na tabeli Premijer lige, a to pokazuje da u ekipi imamo vrhunske fudbalere, spremne da zamene i takve veličine kakav je Džerard. Timski moral je na visokom niovu, potvrdili smo da možemo i bez kapitena“, objašnjava španski internacionalac Alberto Moreno.

Izabrane vesti

Bivši fudbaler Sevilje dodaje da su fudbaleri Liverpula izuzetno motivisani da u oproštajnoj sezoni Stivena Džerarda osvoje trofej FA kupa i tako ga na prigodan način isprate sa Enfilda.
Pamtiću zauvek činjenicu sa sam imao priliku da delim svlačionicu, treniram i igram zajedno sa jednim od najboljih fudbalera sveta. Džerard je megazvezda. Gledao sam ga od malena, bio mi je jedan od idolau detinjstvui zato smatram da bi osvajanje FA kupa bio bi savršen poklon za njega na rastanku od Liverpula. Doduše, nemamo tu ambiciju samo zbog njega, trofej bi bio dobar za ceo tim, ali i naše navijače“.

Slavni klub je u 2015. zabeležio sedam pobeda i dva remija u Premijer ligi, a sve zahvaljujući činjenici da je Rodžers pribegao promeni sistema i da sad igra u formaciji 3-4-3.
Čini mi se da nam je novi sistem pomogao da budemo bolji nego ranije. Dozvoljava nam da igramo napadamo, a iastovremeno da se osećamo sigurni u odbranim, jer  su iza nas trojica štopera koja dobro pokrivaju prostor, a ispred njih dva „jaka“ zadnja vezna. Broj osvojenih poena otkako smo promenili sistem pokazuje da je to dobro rešenje. Hteli smo i ranije da igramo napadački, ali smo bili nedosledni, pa smo gubili bodove“, smatra Moreno.

(FOTO: Action images)


tagovi

Stiven DžerardPremijer ligaLiverpulEvropaEngleskaAlberto Moreno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara