""
""

Novica “ubica“ hladan kao špricer, Partizan konačno srušio Megu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.16. | 22:41

Posle tri poraza, dva u Jadranskoj ligi i onog u finalu Kupa Radivoja Koraća, crno-beli se radovali protiv ekipe Dejana Milojevića

Partizan je večeras dobio Mega Leks prvi put u sezoni! Crno-beli su slavili na gostovanju u Sremskoj Mitrovici sa 85:81 (21:24, 30:18, 16:14, 18:25) u derbi utakmici drugog kola Superlige Srbije i napravili značajan korak ka osvajanju prvog mesta u B grupi.

Izabrane vesti

Ako je neko od navijača Partizana krajem februara posumnjao da li će Novica Veličković biti pojačanje, sada je dobio odgovor.

Forma je prolazna, a klasa večna. Veličković je to demonstrirao večeras, a utakmicu je završio sa 15 poena i sedam skokova za 25 minuta koliko je proveo na parketu. I to protiv još jednog kluba čiji je dres nosio. 

Pogađao je Veličković uvek kada je trebalo, a svaka važna lopta završavala je u njegovim rukama pod košem. Veliku pomoć imao je u Čedi Vitkovcu i Kevinu Džounsu, obojica su dala po 15 poena, a dobar je bio i Aleksandar Cvetković sa 12 poena i sedam asistencija.  

Megi nije pomogao ni povratak francuskog supertalenta Timotija Luvavua.

Pitanje pobednika definitivno je rešio Vitkovac četiri minuta pre kraja kada je odbio nalet Mege i pogodio trojku za plus 13 (80:67).

U samoj završnici utakmice ekipa Dejana Milojevića uspela je da ublaži poraz, što bi moglo da joj znači kod jurenja razlike u sledećem okršaju sa Partizanom.

Ruku na srce, beogradskoj ekipi na ruku je išla i činjenica da je domaćin veoma loše šutirao sa linije za slobodna bacanja – 23:11.

Danilo Nikolić je sa 14 poena bio najbolji strelac Mege, a Nikola Ivanović na to je dodao još 11 poena.

Crno-beli su od početka meča igrali uz dosta energije, mada je Mega brzo pokazalo zašto je možda i najtalentovanija ekipa u regionu, uprkos povredama.

Vodila je domaća ekipa u prvih 10-ak minuta, ali je onda Partizan serijom 9:0 i zahvaljujući sjajnoj partiji pre svih Veličkovića i Cvetkovića preokrenuo, prebavši tas na svoj deo vage.

Kako je vreme odmicalo u hali Pinki tako je Partizan igrao sve čvršće, a Mega išla iz greške u grešku.

Iako Partizan nije briljirao u skoku u odbrani, uspevao je to da nadoknadi nekim brzim akcijama u napadu.

Da nije bilo Radeta Zagorca i Danila Nikolića, crno-beli bi verovatno i ranije uspeli da reše večerašnji derbi u svoju korist. Partizan je večeras upisao drugu pobedu u Superligi.

U drugoj večerašnjoj utakmici niški Konstantin je na svom terenu savladao Borac iz Čačka sa 89:75.

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaRade ZagoracFK PartizanNovica VeličkovićMega LeksKevin DžounsJadranska ligaČedomir VitkovacAleksandar Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara