"Barak Obama sa igračima i stručnim štabom Sparsa"
"Barak Obama sa igračima i stručnim štabom Sparsa"

Obama navija za Mamuze, Dankan ga "podmlađuje"! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.01.15. | 12:50

"Kao jednog starca, raduje me kad gledam Tima. Lepo je videti da su neki veterani i dalje uspešni u sportu kojim dominiraju mladi momci", rekao je američki predsednik na prijemu u Vašingtonu

Barak Obama sa igračima i stručnim štabom Sparsa

Šampioni na prijemu u Beloj kući! San Antonio Sparsi večeras gostuju Vašington Vizardsima, a posetu prestonici iskoristili su da posete predsednika Baraka Obamu koji im je upriličio doček kako bi se proslavila njihova šampionska titula osvojena prethodne sezone.

Izabrane vesti

 Prvi čovek Sjedinjenih Država tom prilikom na poklon je dobio i dres Mamuza sa brojem 1, dok je mestu gde inače stoji prezime pisalo "Potus" što je skraćenica za predsednika Amerike. Obama nije krio da je simpatizer ekipe Grega Popoviča koja se svake godine vraća "iz mrtvih" iako je iz leta u leto otpisuju.
"San Antonio je sjajna metafora za ono što bi Amerika trebalo da bude. Budimo otvoreni, pre nekog vremena svi su govorili da su Sparsi prošli svoj zenit, da su stari i dosadni. A sada su osveženi i dopadljivi, što je baš suprotno od onoga što se dešava predsednicima", našalio se prvi tamnoputi predsednik u istoriji SAD.

On je posebno poštovanje odao vremešnom Timu Dankanu koji i dalje igra na visokom nivou uprkos činjenici da se polako bliži petoj deceniji života.
"Kao jednog starca, raduje me kad gledam Tima. Lepo je videti da su neki veterani čak i u ovim novim vremenima i dalje uspešni u sportu kojim dominiraju mladi momci", uz osmeh je dodao Obama.

Obama sa velikom trojkom

Na kraju izlaganja, prvi čovek Amerike osvrnuo se i na različitost koju propagira San Antonio, a koja se ogleda u činjenici da su tim koji obiluje strancima i evropljanima pogotovu, ali i tome što su jedina ekipa u NBA ligi koja u svom stručnom štabu ima ženu - pomoćnog trenera Beki Hemon!
"To treba da bude putokaz svima i dokaz da je ovaj divan sport postao međunarodni, a Sparsi košarkaške Ujedinjene nacije. Kao otac dve devojčice od kojih se jedna bavi sportom srećan sam što se kvalitet prepoznaje bez obzira na razlike u polu", završio je Barak Obama.

(FOTO: Action Images)

 

tagovi

Tim DankanNBA ligaBarak Obama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara