"Saša Marković"
"Saša Marković"

OCENE: Đemba Đemba više brinuo o grbu Partizana nego crno-bela deca

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.08.13. | 00:02

Svi ostali, izuzev Milana Obradovića, daleko ispod očekivanog

Saša MarkovićMilan Lukač (bez ocene) – Nije imao konkretnog posla, mada je sve do povrede ostavio vrlo dobar utisak i delovalo je da je psihički stabilan, da bi ukrotio i eventualne pretnje Ludogoreca. Dobro komunicirao sa saigračima iz poslednje linije, osim u situaciji kad ga je Ostojić nehotice udario i poslao ranije u svlačionicu.

Milan Obradović 7 – Ako je u Razgradu pobrao simpatije zbog učinka na mestu štopera, večeras je pokazao da jednako, možda čak i bolje, može da igra desnog beka. Smiren, koncetrisan, spreman da se ponavlja na praktičnom primeru, pokazao je Aksentijeviću kako savremeni bek mora da se igra i komunicira sa ostatkom odbrane.

Izabrane vesti

Miloš Ostojić 6,5 – Dobio je dosta vazdužnih duela, pokazao maksimalnu borbenost i agresivnost, uz to imao i nekoliko racionalnih procena, a jedina greška mu se potkrala – slučajno. Nije video da mu Lukač ide u susret, delom je i on odgovoran što je prvi golman ranije završio meč. Korektno obavio posao.

Ivan Ivanov 6 – Bugarin više glavom nije u Humskoj 1. Nije zabrljao kao kod drugog gola Ludogoreca u Razgradu, ali je bilo više nego primetno da mu je koncentracija na niskom nivou. Iskustvom je zamaksirao greške, na kraju je usled borbenosti i nekoliko izleta u tuđi šesnaesterac zaradio prelaznu ocenu. Navikao je Grobare na bolje.

Nikola Gulan 5 – Dva puta je, na početku oba poluvremena, zbog nedostatka sinhronizacije sa Sašom Ilićem, dozvolio da Ludogorec stvori višak po njegovoj strani. Bilo je situacija kad je reagovao tipično italijanski: pametno i sračunato, međutim, sve je upropastio startom za kazneni udarac u 86. minutu i isključenjem.

Saša Marković 5,5 – Dva uklizavanja, tri neprecizna udarca i mnogo trčanja u prazno, bez dolazaka po loptu ilustrovali su igru strelca gola nade u prvom meču. Zadnji vezni u bilo kom klubu mora da narodski rečeno “kida“, a to večeras od Markovića nismo videli.

Erik Đemba Đemba 7 – Momak jednostavno zna fudbal. A kad neko zna posao kojim se bavi nije mu teško da se uklopi u novu sredinu makar bio u njoj samo osam dana. Jednostavno, u napred, bez komplikovanja, sve pohvale za stav i preuzimanje ogovornosti, agresiju i motiv. Mala zamerka može da mu se stavi na fizičku spremu, zato je u završnici utakmice izgubio snagu.

Petar Grbić 5,5 – Za želju pohvale, za učinak kritike. Njegovi prodori po desnom krilu trebalo je da budu motorna snaga Panrog valjka, napravio je dva valjana i posle oba stao, ukočio, kao da je čekao da neko drugi nastavi prodor.

Saša Ilić 5,5 – odavno nismo videli slabije izdanje kapitena. Izostale su prepozantljive kreacije u napadu, dosta energije potrošio je radeći za odbranu, pa tamo gde je najopasniji – pred protivničkim kaznenim prostorom – nije mogao da dođe do izrađaja.

Nikola NinkovićNikola Ninković 6 - jedini koji se uz Đemba Đembu nije skrivao na terenu, želeo je da primi svaku loptu, da trči napred i razigrava saigrače, ali se mora priznati da je grešio kao nikad ranije. Previše je lopti potrošio, na defanzivu je tradicionalno zaboravio. Jedino je zbog velike energije i želje dobio prelaznu ocenu. 

Aleksandar Mitrović 5,5 – Jedna prilika za 90 minuta premalo je od momka koji je nedavno zablistao na EP za omladince. Jeste da je  kompletan Partizan očekivao da baš on reši meč, što nije prirodno, ali isto tako trebalo je malo više trčanja, malo više otvaranja, malo smirenijih rešenja u završnici. Nije to onaj Mitrović koga traži Anderleht.

IZMENE

Živko Živković (bez ocene) – branio je 50 minuta, međutim, nije imao priliku da se pokaže. Osim prilikom penala, mada je pitanje da li od se momka koji ima jednocifren broj utakmica za prvi tim može očekivati da “skine“ udarac sa 11 metara u ovako važnoj utakmici.

Marko Šćepović 5,5 – Ma koliko se to navijačima ne sviđa, njegovim ulaskom Paritzan je postao opasniji, počeo je da stvara šanse, a za onu koju nije iskoristio u finišu makar za 1:1 sam je odgovoran. Zicer “jedan na jedan“ reprezentativac Sribje jednostavno mora da pretvori u gol.

Predrag Luka – Igrao nedovoljno da bi bio ocenjen.

Vuk Rašović 5 – Kad jedan tim u četiri evropske utakmice ne može da pobedi rivale objektivno slabijeg kvaliteta jasno je da su problemi duboko ukorenjeni u ekipi i da se može postaviti pitanje kolika je odgovornost trenera što je za 360 minuta Partizan postigao samo dva gola. Njegov tim je u većem delu susreta bio bezopasan, anemičan, često delovao nervozno, panično. Izuzev Šćepovića, izmene nisu prodrmale ekipu. Jednostavno, u dva meča sa Ludogorecom Rašović je delovao čak i preplašen snagom Bugara, iako za to, videlo se i večeras, nije imao valjani razlog.

Piše: Aleksandar Joksić
(aleksandar.joksic@mozzartbet.com)


tagovi

Erik Đemba ĐembaLiga šampionaLudogorecFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara