""
""

OCENE: Ne krivite Andriju, on bar igra fudbal!

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.08.15. | 23:17

Oumaru najbolji, Božinov opet najgori na terenu. Brašanac pokazao klasu, Dornelas popravio utisak u drugom poluvremenu

ŽIVKO ŽIVKOVIĆ 7 - jedna od boljih partija golmana crno-belih ovog leta na evropskoj sceni. Iako su sva tri šuta išla u njegovu stranu, udarci Rodionova i Aleksejeviča bili su izuzetno opasni i predstavljali pravi test vrednosti, koji je Živkvović uspešno položio u prvom poluvremenu. Kod gola je mogao da istrči na centaršut, ali je utisak da je "svog" igrača zaboravio Trujić.

Izabrane vesti

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 7 - odradio ogroman posao u defanzivi. Baš kao i na meču sa Steauom u Bukureštu, igrao - glavom. Racionalno se postavljao i smirivao napade BATE-a, a u akcijama svog tima učestovao bez komplikovanja. U prvom delu dobro sarađivao sa Andrijom Živkovićem, u drugom, zbog igrača manje, više vodio računa o odbrani i zajedno sa Balažicem bio jača strana crno-bele defanzive.

GREGOR BALAŽIC 7,5 - jedna reč - otresito! Igrao na granici faula, ali to mu se isplatilo. Ne samo što je kontrolisao izuzetno fizički jakog Rodionova, već i što je ostale igrače BATE-a nervirao oštrim startovima, koji su večeras poslužili svrsi, ali bi u budućnosti morao da deluje za nijansu "čistije".

FABRISIO DORNELAS 6,5 - neverovatno koliko nesigurnih, paničnih i nerazumnih rakcija brazilskog štopera, koji je delovao kao da prvi put igra ozbiljan fudbal. Bar u prvom delu. U drugom se popravio i dominirao u skoku.

NEMANJA PETROVIĆ 5,5 - kakav su skauting odradili treneri BATE Borisova pokazuje činjenica da su gro akcija gradili po levoj strani Partizanove odbrane i da im je to često prolazilo. Iako se u drugom poluvremenu popravio, ostaje utisak da je crno-belima pod hitno potreban iskusniji levi bek.

MARKO JEVTOVIĆ 5 - zbog isključenja u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena postao je jedan od tragičara. Osim dva starta za žute kartone, od starta nije ulivao poverenje, delovao je pomalo uplašeno i to je preneo na startove koji su ga koštali činjenice da neće igrati u revanšu.

DARKO BRAŠANAC 7 - veliki posao odradio je tako što se rvao sa fizički jačim vezistima od sebe, ali im je u par situacija, naročito, u prvom poluvremenu pokazao da je znalac s loptom. Posle isključenja Jevtovića, crno-beli su zaigrali u liniji, pa igra Brašanca u ofanzivi nije došla do izražaja.

STEFAN BABOVIĆ 6 - nije to bila paritja na nivou kapitena Partizana. Grešio je u predaji lopte, ali je izveo i nekoliko dobrih akcija, ali je izostao završni pas ka Božinovu. A u drugom delu i Oumaruu.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ 6 - samo na prvi pogled tragičar. Što se igre tiče, radio je sve kako bi trebalo: smisleno i odgovorno, menjao strane, mučio defanzivce BATE-a, oko njega se opet sve vrtelo, a da je zadržao koncentraciju izrastao bi u junaka. Bio je neprekidna pretnja golu Černika, koga je, ipak, morao bar jednom da savlada.

ABUBAKAR OUMARU 7,5 - sjajan je bio kamerunski napadač. "Nosio" je dvojicu na leđima, s obzirom da od Božinova nije imao nikakvu pomoć, spremio dve izvanredne šanse Andriji Živkoviću i pokazao da Partizan sa njim deluje neuporedivo opasnije. Naročito na na evropskim terenima.

VALERI BOŽINOV 5 - kad bude smršao i počeo da igra za ekipu, da na nekoj ozbiljnoj utakmici uđe u šansu, možda Bugarin bude od koristi crno-belima. Ovako neaktivan i iritantno neodgovoran, odsečen od ekipe kojoj ne pomaže, samo je pretnja za - Partizan.

TRENER ZORAN MILINKOVIĆ 6,5 - odlukom da ništa ne menja kad je sastav tima u pitanju opet je pokazao nameru da igra na gol više, ali je pitanje dokle i sam može da trpi razočaravajuće lošeg Božinova i kad će ukazati šansu Šaponjiću. Kad je isključen Jevtović pribegao je očekivanom rešenju uvođenjem brzog igrača u liku Trujića, ali je utisak da je mogao i morao ranije da uvede Sašu Ilića.

IZMENE

NIKOLA TRUJIĆ 6 - ideja je bila da prodorima po strani rastereti Oumarua. Imao je dva, tri takva, ali nijednom nije uradio ništa konkretno. Možda je trebalo da reaguje bolje prilikom gola BATE Borisova, jer mu je u kaznenom prostoru pobegao srelac jedinog gola.

SAŠA ILIĆ - igrao nedovoljno da bi bio ocenjen.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zoran MilinkovićValeri BožinovStefan BabovićSrbijaFK PartizanNikola TrujićNemanja PetrovićMiroslav VulićevićMarko JevtovićLiga šampionaGregor BalažicFabrisio Silva DornelasDarko BrašanacBATE BorisovAndrija ŽivkovićAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara