""
""

OCENE – PARTIZAN: Doktorski rad Marka Nikolića! Milenkoviću, srećan put u Seriju A! Nevidljivi posao Jevtovića

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.05.17. | 20:39

Nemanja Stevanović paradom u nadoknadi sačuvao pehar u Humskoj 1, probuđeni Kosović, pamtiće se onaj prodor Mihajlovića

NEMANJA STEVANOVIĆ 7,5 – Ako je protiv Voždovca ili u Nišu nervirao Partizanovu publiku, u finalu je pokazao koliko je golmanu važna koncentracija. U prvom poluvremenu ukrotio je udarac Ristića, u drugom pokušaje Boaćija uz stativu i Le Taleka sa 12-13 metara. A duboko u nadoknadi paradom strelu Milijaša, sačuvavši pehar u Humskoj 1. Odbrana utakmice!

Izabrane vesti

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 6,5 – Namučio ga je Slavoljub Srnić u većem delu prvog poluvremena, ali posle instrukcija u poluvremenu, kapiten crno-belih se „namestio“ i sprečavao prodore po svojoj strani. U napadu skoro ništa. A trebalo bi…

NIKOLA MILENKOVIĆ 8 – Najbolji deo odbrane Partizana u finalu. Iako ubedljivo najmlađi, „krpio“ je greške kolega, pokazao visok nivo shvatanja igre, dobro se postavljao i mirno reagovao u situacijama koje su mogle da znače priliku za Zvezdu. Oterao je Boaćija daleko od Stevanovića. Obaška je postigao gol i sam sebi poželeo srećan put u Firencu. Bude li ovako nastavio u Seriji A, Srbija će dobiti štopera za narednu deceniju.

BOJAN OSTOJIĆ 7 – Već u 43. sekundi napravio je faul za žuti karton, malo kasnije možda i prekršaj nad Boaćijem koji Mažić nije okarakterisao kao penal, ali se posle te dve greške popravio i pokazao, još jednom, zašto je deo najbolje odbrane u srpskom fudbalu ove sezone. Koliko uklizavanja, izbijenih lopti glavom, dobijenih duela u nastavku meča. Jednom čak i blokada na gol-crti. Boaći se pored njega i Milenkovića nije naigrao.

MOHAMED EL MONIR 6,5 – Dva poluvremena, dva lica Partizanovog Libijca. U prvom je delovao kao da se uplašio velikog megdana, grešio u predaji lopte i nije ga bilo u napadu, a onda se preporodio. Očigledno podstaknut savetima trenera, uradio je veliki posao u završnici meča, čak je demonstrirao nekoliko efektnih poteza.

MARKO JEVTOVIĆ 7 – Njegov posao ne vidi se u statističkim kolonama, ali je, još jednom, dokazao zašto ga struka ceni. Izuzev početnih desetak minuta drugog dela, Gelor Kanga je pored njega izgledao kao osnovac naspram studenta. Podelio je niz lekcija iz borbenosti. Dosta presečenih lopti, malo fudbala unapred, ali... To se od njega i ne traži.

NEBOJŠA KOSOVIĆ 7,5 – Daleko bolji nego na prethodnim derbijama. Pokazao smisao za „čitanje“ igre, mirnoću u pasu, lako razigravao saigrače, čak obavljao i „prljav“ posao, o čemu svedoče uklizavanja zbog kojih je nagrađen aplauzima na otvorenoj sceni.

MARKO JANKOVIĆ 7 – Dugo mu je vremena trebalo da „uđe“ u utakmicu, ali kad je posle 25. minuta prebacio u brzinu više postao je pretnja po poslednju liniju Zvezde. Asistirao za presudni gol, centaršutom iz kornera, spremio još dva zicera Leonardu i taman kad bi se učinilo da gubi dah, pronalazio je nova rešenja u igri.

NEMANJA MIHAJLOVIĆ 7 – Na trenutke podsetio na izdanja od prošlog proleća. U prilog tome onaj dribling kad je bacio na travu Lukovića. Ovoga puta, pak, zapaženiji u defanzivnim zadacima, gde je besprekorno pomagao El Moniru. U napadu, utisak je, nedorečen.

LEONARDO 7 – Sam je vozio Parni valjak u početku utakmice, mučio je Lukovića i Anđelkovića, pretio udarcima, u drugom delu imao dva zicera da reši meč. Videlo se da od 50. minuta gubi snagu i duele. Možda pomalo sebičan, ali generalno, zapažen igri, njegova kretnja razara odbranu rivala. Opet, dobio je žuti karton zato što nije poslušao sudiju.

UROŠ ĐURĐEVIĆ 6,5 – Dosta se (po)trošio, radio za ekipu, imao tri dobre prilike, pokazao da nije sebičan, odigravanjem za Leonarda i Mihajlovića u nekoliko situacija u prvom delu, ali najvažniji deo posla, ovoga puta, nije obavio. Fudbaler njegovog kalibra mora da pogodi mrežu iz kontre koju je sam vukao i završio u 76. minutu.

TRENER MARKO NIKOLIĆ 8 – Zadatak pod radnim naslovom „kako dobiti Crvenu zvezdu“za njega je postao boza. Slavio je u oba derbija tokom prvog mandata, u dva od tri prvenstvena ove sezone, uz remi, a onda pokazao da mu crveno-beli leže i u Kupu. I to opet na minijaturi. Iz prekida, koji mu je postao zaštitni znak. Imao je malo problema da „podigne“ ekipu posle psihološkog pražnjena zbog osvojene titule, što se najbolje videlo u prvih 20 minuta, ali se kasnije pokazalo da je ponovo pogodio u izboru igrača i taktike, jer je Tavambu ostavio na klupi i dobio probojnost po boku.

IZMENE

PETAR ĐURIČKOVIĆ (od 65. minuta) 6,5 – S obzirom na veliku potrošnju lopti Leonarda i Đurđevića, nije ima previše prilika da pokaže šta zna, ali je umeo da smiri igru kad je to trebalo.

MILAN RADIN (od 84. minuta)Nikolić ga uveo da „zatvori“ utakmicu, što je ovaj kao i pre dva derbija odradio.

SAŠA ILIĆ (od 88. minutu) – Dobio ovacije publike, ali ne i dovoljno minuta da bi bio ocenjen.

(FOTO: Star sport, MN Press, Partizan.rs)


tagovi

Bojan OstojićFK Crvena zvezdaLeonardo da Silva SouzaMarko JankovićMarko JevtovićMarko NikolićMiroslav VulićevićNebojša KosovićNemanja MihajlovićNemanja StevanovićNikola MilenkovićoceneFK PartizanPetar ĐuričkovićSrbijaSuperligaUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara