"slavlje crno-belih"
"slavlje crno-belih"

OCENE - PARTIZAN: Kakav je Leo! Đurđević - genije ili ludak? Pokvario se Neca, a Marko je sve ovo znao još juče

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.09.16. | 00:05

Kljajić siguran, Vulićević inteligentan, Miletić dobar, a faktor iznenađenja Jevtović ugušio Zvezdu

slavlje crno-belihFILIP KLJAJIĆ 6,5 - Pribojavali su Grobari kako će se snaći derbi debitant među stativama, ali je bivši golman Rada bio dovoljno siguran da se izbori za prelaznu ocenu. Ukrotio je udarce Vijere i Petkovića u prvom, pa šut Kange s početka drugog poluvremena, nije paničio kad mu je lopta bila u nogama i ovom partijom nagovestio da može da se nosi sa pritiskom. Osim pred kraj kad umalo nije kumovao Zvezdinom izjednačenju.

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 6 - Sve do pred kraj bila je to čista fudbalska inteligencija. U igračkom smislu, naročito u ofanzivi, ništa vredno pomena nije napravio, ali u defanzivi je bio besprekoran. Znao je da se postavi, iznudi žuti karton, pa još jedan start Ruiza koji je Mažić mogao da sankcioniše isključenjem, zatvarao prilaze preko svoje strane i taktičkim postavljanjem sprečio Zvezdu da bude opasna, ali je utisak na prvom derbiju kao kapiten pokvario grubim udaranjem Plavšića, za šta je opravdano kažnjen javnom opomenom.

Izabrane vesti

GREGOR BALAŽIC 6 - U početku je ispoljio nesigurnost u dve situacije, ali je protokom vremena postajao sve sigurni i u saradnji sa kolegama u potpunosti uštopovao Uga Vijeiru.

NIKOLA MILENKOVIĆ 7 - Vrlo dobro izdanje mladog štopera s obzirom da je reč o njegovom prvom derbiju. Možda malo uplašen u prvih 20 minuta, međutim, više nego odlučan i smiren kad ima loptu u nogama. Još da popravi komunikaciju sa Balažicem.

NEMANJA MILETIĆ 6,5 - Odlilčan u defanzivnim zadacima. Nije se baš Slavoljub Srnić naigrao fudbala pored novajlije iz Javora. Zaustavio je većinu Zvezdinih akcija po svojoj strani. U napadu - ništa.Everton

EVERTON LUIZ 6 - Negde se "pokvario" Brazilac. Daleko ispod nivoa na koji je navikao navijače Partizana. Dosta izgubljenih lopti, malo korisnih akcija, pa je ovo "pola ocene" nadomestio agresivnošću. Jedna od njegovih lošijih partija ove sezone.

MARKO JEVTOVIĆ 6,5 - Faktor iznenađenja za Crvenu zvezdu i Nikolićev specijalac na ovoj utakmici odigrao ju je taman onako kako je trener od njega zahteva. Gušio je napade Zvezde, bio desna ruka Evertonu, napravio dosta faulova i opravdao očekivanja u meču u kome nije ni dejstvovao napred. Kao da mu je trener rekao: "ne moraš".

NEMANJA MIHAJLOVIĆ 5 - Teško je objasniti šta se dešava sa najboljim igračem crno-belih iz prolećne sezone. Današnja alibi partija imala je prizvuk stava "samo da ne pogrešim", pa nije ni čudo što ga je NIkolić menjao već posle prvog poluvremena. Dok nije izašao nijednom nije probio po strani, izveo neki dribling, niti uputio šut u gol, po čemu je prepoznatljiv. 

LEONARDO DA SILVA SOZA 7 - Meč viner. Jedan od retkih smislenih poteza na utakmici napravio je u 89. minutu, atraktivnim golom koji ga svrstava u u galeriju ljubimaca Juga, zajedno sa zemljacima Kleom, Žukom i Evertonom, te Jojićem ili Kojićem, ali bi igrač koji godišnje zarađuje 510.000 evra prvo trebalo da nauči kako se izvode prekidi, a zatim i da nije sam na terenu, te da mu niko neće uzeti za zlo ako loptu doda saigraču.junak Leonardo

VALERI BOŽINOV 5 - Ni na četvrtom večitom derbiju otkako je došao u Beograd, bugarski napadač nij dao gol, s tim što mu se kao olakšavajuća okolnost može uzeti činjenica da mu saigrači za 67. minuta nijednu šansu nisu pripremili. Pokušavao je nešto da napravi sa Đurđevićem, ali je bio daleko od kaznenog prostora Zvezde da bi njegovi kvaliteti došli do izražaja.

UROŠ ĐURĐEVIĆ 6 - Što bi rekli učeni ljudi "na granici genija i ludaka". Maltene je sam na leđima nosio štopere Zvezde, rvao se s njima, sam sebi stvarao šanse i - promašivao. Potvrdio je da je direktan, da ne čeka, puca maltene čim primi loptu, međutim, od špica Partizana se pre svega očekuje da daje golove, a mladi reprezentativac to nije uradio, mada bi pošteno bilo konstatovati da nije imao ni sreće, jer je u 59. minutu pogodio prečku.

TRENER MARKO NIKOLIĆ 7,5 - Pogubno za fudbal u Srbiji, ali višestruko korisno za Partizan je saznanje da je možda najbolji akter derbija sedeo na klupi. Ili stajao pored nje. Ko je pažljivo slušao trenera crno-belih u petak mogao je da zaključi da će meč imati baš ovakav tok, jer je Nikolić rekao "bolje da ne igramo lepo, a da budemo takmičari". Pogodio je sve. Počev od uloge Makra Jevtovića, koji je bio osigurač na sredini terena, do sve tri izmene, jer je Stevanović uneo svežinu po boku, a Ilić i Đurđić servirali kao na tacni zicer Leonardu za nastavak perfektnog niza stratega crno-belih u mečevima sa crveno-belima. Tri od tri.

IZMENE

ALEN STEVANOVIĆ (od 46. minuta) 7- Prodori, centaršutevi, čak i neki ne baš uspešni, ali ipak pokušaji sa distance, potvrđuju da je bio daleko konkretniji od Mihajlovića. Mučio je odbranu rivala u drugom poluvremenu.

NIKOLA ĐURĐIĆ (od 67. minuta) 5,5 - Na kraju je ispao jedan od koautora odlučujućeg gola, pošto je spustio loptu Leonardu. Borben, ne i direktan.

SAŠA ILIĆ (od 77. minuta) 6 - Čim je ušao pokazao je znake nervoze, oštrim startovima nad Srnićem i Kangom, ali je sve to nadoknadio minut pre kraja, jer je pokrenuo akciju vrednu pobede. Šteta za Partizan što su njegovog kapitena stigle godine...

(FOTO: MN Press/Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK Partizan152. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara