""
""

OCENE - ZVEZDA: Jovičić može da bude top, partija karijere Vujadina Savića! Donald je nervozan

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.07.17. | 18:45

Podbacili Rikardinjo i Kanga od kojih se najviše očekivalo

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Pavlodara)

Izabrane vesti

FILIP MANOJLOVIĆ 6,5 - Bio je siguran prilikom prekida Irtiša. Vrlo dobra, hrabra partija mladog reprezentativca. Sve što je trebalo da zaustavi do 93. minuta je zaustavio. Greh je slaba komunikacija sa Anđelkovićem prilikom kobnog trenutka za crveno-bele. Bolje nego na Malti.

FILIP STOJKOVIĆ 6,5 - Imao je povremenih problema, posebno u prvom poluvremenu. Jeftino dobio žuti karton. Delovalo je da je mogao mnogo bolje u oba pravca, mada mu je nekadašnji saigrač iz Čukaričkog Živković stalno bio ne leđima.

VUJADIN SAVIĆ 7 - Jedna od najboljih partija visokog štopera u karijeri. Dobio je gotovo sve vazdušne duele, bio autoritativan prilikom pokušaja iz prekida domaćih fudbalera. Smiren, staložen... Ozbiljan napredak u odnosu na meč sa Florijanom. Možda mu i više prija igranje sa Le Talekom

DAMJAN LE TALEK 6,5 - Možda je vreme da na Marakani raskrste i definitivno ga prekomanduju na poziciju štopera. Istakao se u prvom poluvremenu sjajnom anticipacijom. Nije pravio gluposti, niti je zbog viška poteza uvlačio u nervozu saigrače. Kao i Savić dobar u skoku. Sve što je potrebno protiv ekipe nalik Irtiša je radio.

DUŠAN ANĐELKOVIĆ 5,5 - Neverovatnim kiksom bacio je pod noge sve što je dobro uradio. Čudno je za igrača takvog iskustva da juri loptu rukom. Gotovo nedopustivo. Bilo je to, kada se podvuče crta, jedina jeftina Zvezdina greška u Pavlodaru. A svaka ovakva se plaća golom.

BRANKO JOVIČIĆ 7 - To je ono što je Crvenoj zvezdi bilo potrebno. Pravi osigurač na sredini terena, nadogradio je Zvezdinu igru. Svaka ničija lopta je završavala na njegovim kopačkama. Podigao nivo agresije i brzine i fizičke spremnosti. I u drugom poluvremenu je bio na potrebnom nivou. Nedostajalo mu je sigurnosti prilikom prenosnih lopti. Još to da dobije i biće - top. Samo je pitanje koliko je je Irtiš pravi reper.

MIČEL DONALD 6 - Teško trči, teško se kreće. Jako je nervozan... Bilo je tu i dobrih poteza, međutim bilo je i prodatih lopti i komplikovanja. Kao da nije svoj na svome. Dugo već traži sebe, mada Milojević ima bezgranično poverenje u njega.

GELOR KANGA (do 62.) 5,5 - Ovih pola ocene više dobio je samo zbog iznuđenog penala. Ostalo - jako loše. Da je na toj poziciji bio raspoloženiji igrač Crvena zvezda bi već u prom poluvremenu rešila pitanje plasmana. Loši šutevi u dva navrata i loša distribucija lopta... Podigao se u drugom poluvremenu.

SLAVOLJUB SRNIĆ 6,5 - Na očekivanom nivou. Radio je sve što je trebalo, menjao strane sa Rikardinjom, najkreativniji potez igrača Crvene zvezde je u njegovom vlasništvu.

RIKARIDNJO 5,5 - Opet ništa. Bar kada je reč o konkretnim stvarima. Istakao se jedino u defanzivni, spremnošću da se žrtvuje. Ali kada neko ima brazilski pasoš, onda se od njega očekuje da zapleše. Ako ne u kontinuitetu, onda bar povremeno. Zvezda je u Pavlodaru ostala bez ključnih poteza Brazilca.

RIČMOND BOAĆI 6,5 - Pun je samopouzdanja. I kada mu ne ide u šesnestercu, zna da pronađe alternativno rešenje. Nije tipično za njega, ali se istakao kretanjem. Penal je već bila stvar rutine.

NENAD MILIJAŠ (od 62.) 6 - Mogao je brže i bolje u par situacija.

UROŠ RAČIĆ (od 90.) - Malo vremena za konkretan učinak

DŽON RUIZ (od 90.) - Malo vremena za konkretan učinak

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 6 - Pogodio sa promenom štoperskog tandema i uvođenjem Branka Jovičića u startnu postavu. Nije ovo Zvezda kakvu navijači žele da vide, ali je sa tribina u Pavlodaru delovalo da naš predstavnik ima plan igre. Sve ostalo bi Vladan Milojević morao da nadogradi. Ili skoro sve, jer ovom timu u ovoj fazi priprema nedostaje, pored Boaćija, karika na koju uvek možete da se pouzdate u ofanzivi... Još Milojević nije našao štih koji će mu otvarati ovakve partije. Tačnije, Kanga to nije bio.


tagovi

Branko JovičićFK Crvena zvezdaDamijan Le TalekDušan AnđelkovićFilip ManojlovićFilip StojkovićGelor KangaMičel DonaldoceneRikardinjoSlavoljub SrnićSrbijaSuperligaVladan MilojevićVujadin Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara