"Radost fudbalera Čukaričkog"
"Radost fudbalera Čukaričkog"

Odavno više nije iznenađenje - Čuka pet od pet!

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.04.14. | 20:21

Maksimalan učinak ekipe Vladana Milojevića u prolećnim mečevima na Banovom brdu. Niš se radovao pobedi protiv Napretka,Voša slavila u Užicu

Radost fudbalera ČukaričkogJagodina i Vojvodina se uzdaju u Kup, Novi Pazar u domaći teren, a Čuka u dobre igre izabranika Vladana Milojevića, koji su u 24. kolu Superlige savladali Donji Srem sa 3:1 (2:0) i još jednom pokazali da se s punim pravom nadaju evropskom debiju.

Posle Rada, OFK Beograda, Javora i Napretka snagu na Banovom brdu je ovog proleća pao Donji Srem, koji je, pritisnutom opašnošću od ispadanja u niži rang, hrabro izašao na crtu rivalu, otvoreno mu se suprotstavio, ali... Možda je tu i bila greška. Gosti iz Pećinaca u takvom meču nisu imali šanse.

Izabrane vesti

Prvo je Slavoljub Srnić posle solo prodora loptu zakucao pod prečku Nemanje Belića, koji je drugi put kapitulirao kada je Igor Matić iz slobodnog udarca sa nekih 20 i kusur metara maestralno prebacio živi zid i pogodio same rašlje za 2:0 u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Taman što je pogodak Đura Zeca u 50. minutu probudio nadu u gostujućem timu glupost Miloša Mijića i definitivno je odredila dalji tok meča s obzirom na to da je prvotimac Sremaca u samo dva minuta zaradio dva žuta kartona i ostavio saigrače na cedilu.

Već tada je bilo jasno da bodovi ostaju na Banovom brdu, a pogodak Nenada Mirosavljevića samo je i ozvaničio pobedu Čuke, koja posle pete pobede na pet mečeva kod kuće u 2014. ima četiri boda više od Jagodine i Vojvodine i zauzima pol poziciju u trci za evropsku vizu.
"Propustili smo dosta šansi na početku meča i da nije bilo golmana gostiju otišli bismo sa ubedljivom prednošću na poluvreme", samouvereno je posle meča konstatovao Milojević.

Spasoje Jelačić je igračima Donjeg Sema zamerio na lošem prvom poluvremenu.
"Iznerviralo me je to što nismo nikako uspevali da pariramo Čuki. Posle je bilo dobro, sve do Mijićevog isključenja koje je prelomilo pitanje pobednika. Ali, sasvim zaslužena pobeda domaćina".

Voša je danas u Užicu savladala Slobodu sa 2:1, iako su domaći poveli posle sjajnog slaloma Tijaga Galvaa i preciznog udarca u donji levi ugao Srđana Žakule.

Ali, samo četiri minuta kasnije neoprezna odbrana Užičana dozvolila je Enveru Alivodiću da pokupi odbitak i poravna, da bi u 75. minutu Novosađani još jednu "drugu šansu". Posle idarca Lazara Veselinovića golman Slobode Dejan Ranković je kratko odbio loptu, a Jovan Stanojević bio najspretniji i Voši doneo prvu prolećnu pobedu na gostovanjima.Radost fudbalera Čukaričkog

Prvenac na strani u 2014. još čekaju u Kruševcu, pošto je Radnički umeo da zaustavi nalete Napretka i pogotkom Ivana Pejčića već u 22. minutu stigne  do minimalnih 1:0.

Pejčićevom pogotku prethodio je sjajan prodor Aleksandra Jovanovića, koji je protutnjao levom stranom terena i kao na tacni poslužio saigrača za kraj crne serije Niša od tri kola bez pobede.
"Teška utakmica za nas, ozbiljan protivnik, težak teren. Rekao bih da je pobeda došla u pravom trenutku, posle šok poraza u Jagodini u poslednjih pet minuta. Sada možemo da se za narednu utakmicu sa Crvenom zvezdom spremamo u dobroj atmosferi", kaže trener Radničkog Nenad Stamenković.

Imenjak iz Napretka Nenad Lalatović mogao je samo da se još jednom požali propuste njegovog tima u defanzivi.
"Radnički je bio bolji za taj jedan gol. Ponovo smo primili gol iz prvog šuta u naš okvir gola. To je ono što zabrinjava kao i šansa koju smo poklonili domaćim igračima u prvom minutu posle greške cele naše odbrane. U nastavku smo imali par polušansi. U drugom poluvremenu smo krenuli sa dva špica, pokušali da izjednačimo, jer nam svaki bod znači u borbi za opstanak. Okrećemo se nastavku prvenstva gde nam treba četiri boda iz narednih susreta kako bismo ostali u ligi". 

SUPERLIGA – 24. kolo:

Spartak – Voždovac 1:0
/Trivunović 23/

Radnički Kragujevac  – OFK Beograd 1:3
/Tintor 27 - Čavrić 8, Dražić, Micevski 70/

Rad – Javor 1:0 (1:0)
/Luković 48/

Novi Pazar – Crvena zvezda 0:1
/Milijaš 17/

Partizan – Jagodina 2:0 (0:0)
/Ilić 54, Škuletić 77/

Sloboda – Vojvodina 1:2 (1:1)
/Galvao 33 – Alivodić 36, Stojanović 75/

Radnički Niš – Napredak 1:0 (1:0)
/Pejčić 22/

Čukarički – Donji Srem 3:1 (1:0)
/Srnić 36, Matić 45+2, Mirosavljević 73 – Zec 50/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaTijago GalvaoSuperligaSrbijasloboda užiceSlavoljub SrnićRadnički NišNenad MirosavljevićNapredak KruševacMiloš MijićJovan StojanovićIvan PejčićIgor MatićEnver AlivodićĐuro Zecdonji sremČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara