""
""

Odbor za zaštitu sudija: Stepanović preti služeći se imenima političara

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.13. | 15:05

Opozicija poručuje da je pismo naših arbitara o političkim pritiscima prava prilika da se povede rasprava o predsedniku sudijske organizacije i njegovom radu

Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija smatra da je pismo grupe fudbalskih arbitara Superlige koje su uputili organima Fudbalskog saveza Srbije povodom pretnji sa kojima su suočeni, prava prilika da se otvori rasprava o svemu što se dešava sa suđenjem u srpskom fudbalu poslednjih desetak godina.

Izabrane vesti

Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija smatra da su fudbalske sudije u Srbiji dovedene u situaciju da budu meta zbog politike koju vodi predsednik sudijske organizacije Bogoljub Stepanović. On je degradirao sudijsku profesiju u Srbiji, a sudije iskoristio kao svoje oruđe u sukobima u fudbalskoj organizaciji. Primer za to je Stepanovićeva odluka da sudije prekidaju fudbalske utakmice kada publika počne sa skandiranjem protiv predsednika FSS Karadžića a to nije činjeno ni kada se na stadionima skandiralo protiv predsednika države!?

Pismo koje su sudije poslale prava je prilika da se u Srbiji otvori tema suđenja i zloupotreba sudija. Da saznamo na koje se državne funkcionere Stepanović poziva kada na seminarima preti sudijama i tvrdi da je „on država“. Da saznamo za koje sudije je „dobio podatke od države“ kako je proletos tvrdio da se bave „nečasnim radnjama“ i zašto su te sudije i danas na listi? Ova rasprava je prilika da saznamo kako sudije napreduju na sudijskim listama i zahvaljujući kakvim zaslugama, kako se postaje internacionalac i kako se popunjava Sudijska komisija, mimo organa FSS. Rasprava je prilika da saznamo da li su se predsednici klubova pozivali samo na sadašnje državne funkcionere ili je to bio slučaj i u prethodnoj vladi, pa i u onoj pre nje.

Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija smatra da sudije treba da budu zaštićene od bilo kakvog pritiska, političkog, ekonomskog ili kriminalnog. Međutim, odgovorno tvrdimo da na sudije najveći pritisak i teror vrši predsednik sudijske organizacije Bogoljub Stepanović. Zato svaka rasprava o suđenju u Srbiji mora da počne i završi se sa njim.

Takozvani odbora za zaštitu integriteta fudbalskih dusija čine: Dušan Mrakić, Tomislav Bogunović, Jovica Bešlin, Krstivoje Filipović, Dejan Nedić, Milivoje Aksentijević, Radojica Dragojlović, Vladimir Nikolić, Mirko Simić, Zoran Petrović, Savo Čokanović i Milan Vidić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Bogoljub StepanovićFK Crvena zvezdaDušan MrakićFK PartizanSrbijaSudijska komisija FSSSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara